Zvučnik ili moderno umetničko delo?

Elegantni Pantheone zvučnik može dobiti dvostruku ulogu – on je muzički uređaj i fantastična skulptura za vašu dnevnu sobu.

Muzika je umetnost. I uprkos radio stanicama i plejlistama zasnovanim na algoritamima koji su učinili da se pesme osećaju zapostavljeno i irelevantno više nego ikada ranije, novi zvučnik Pantheone brenda je tu kako bi se pobrinuo da ih nikada ne zaboravite.

To je zato što prvi zvučnik australijske firme za dizajn, Pantheone I, više liči na skulpturu koja pripada muzeju nego na deo vrhunske audio opreme. Uprkos odvažnom i neortodoksnom izgledu, novi bežični uređaj i dalje nudi slušaocima vrhunsko zvučno iskustvo.

Panthone I je tvorevina generalnog direktora kompanije Orena Adanija i glavnog inženjera akustike Adriena Stačovica, pri čemu su obojica veterani audio industrije. Njegov upečatljiv oblik jajeta direktna je referenca iz stvarnog Panteona u Rimu. Ali, to nije jedina inspiracija koju uređaj crpi iz strukture džinovske kupole. Dizajn zvučnika omogućava mu da emituje zvuk u opsegu od 360 stepeni, što bi trebalo da oponaša osećaj zvukova unutar drevnog hrama.

Ma koliko ovaj uređaj bio moderan, dizajniran je s vrhunskim kvalitetom zvuka. Napravljen je od krute smole koja pomaže pri eliminaciji vibracija. Ovo, zajedno sa zaobljenom estetikom, pomaže zvučniku da proizvede prirodniji zvuk.

Pošto je ovo 2020., performanse zvučnika ne određuje samo kvalitet njegovog zvuka. Na svu sreću, kompanija je opremila elegantni zvučnik obiljem visokotehnoloških funkcija. Njime se može upravljati putem pametne aplikacije koja radi i na iOS i Android uređajima i podržava sve glavne servise za striming, uključujući Spotify, Amazon Music, Tidal, TuneIn i Apple Airplay. Takođe poseduje Bluetooth i WiFi povezivanje, a možete uključiti svoj telefon ili medijski plejer staromodnim pomoćnim kablom.

Pantheone I je dostupan u crnoj ili beloj boji i sada se može kupiti na sajtu kompanije za 2.190 dolara. A ako vam jedan zvučnik nije dovoljan, nemojte se brinuti jer možete da sinhronizujete više njih i reprodukujete zvuk izvanrednog kvaliteta.