Zakoračite u budućnost kućnog zvuka uz Focal Aria Evo X

Focal asortiman zvučnika Aria Evo X mogao bi biti elegantno rešenje za kućni bioskop za kojim ste tragali...

Francuski proizvođač zvučnika Focal najavio je novu liniju zvučnika na CES 2024: Aria Evo X, naslednika linije Aria 900 koja je prvobitno objavljena pre deset godina.

Ova nova linija zvučnika predstavlja značajan napredak u odnosu na veoma uspešnu liniju Aria 900, sa ciljem da pruži neuporedivo iskustvo slušanja kombinovanjem najsavremenije tehnologije sa svežom perspektivom dizajna.

Aria Evo X održava posvećenost brenda pružanju čistog doživljaja slušanja, ostajući veran Aria filozofiji. Focal ima za cilj da ponudi najbolje zvučnike u svojoj kategoriji, pružajući svojim korisnicima priliku da uživaju u izuzetnom kvalitetu zvuka i vizuelno zadivljujućem dizajnu.

Linija sadrži pet različitih modela, koji zadovoljavaju različite preferencije i konfiguracije. Od kompaktnog modela (Aria Evo X N°1) do zvučnika koji stoje na podu (N°2, N°3, N°4) i dodatnog modela za postavljanje kućnog bioskopa (Aria Evo X Center), ova kolekcija pokriva širok spektar audio potreba. Svaki model obećava da će isporučiti zvuk visoke vernosti koji je izražajan i pristupačan.

Nova Focal linija zvučnika uključuje revolucionarne tehnologije za poboljšanje ukupnog audio iskustva. TAM visokotonac sa invertiranom kupolom u obliku slova „M“, naslednik TNF visokotonca, vernije reprodukuje visoke tonove. Srednji tonovi imaju koristi od TMD® tehnologije, stabilizujući surround. Prerađeni vuferi i nova Moss Green High Gloss završna obrada doprinose tehnološkoj sposobnosti nove kolekcije zvučnika.

Sveže predstavljanje otvara novo poglavlje za prepoznatljivu Aria funkciju, sa lanenom membranom kompanije koja se pojavljuje u drajverima srednjetonskih i bas zvučnika linije. Ova inovacija Focal brenda, koja je prvi put predstavljena sa linijom Aria 900 2013. godine, koristi se za proizvodnju veoma prirodnog zvuka, bez primesa, dok se može pohvaliti bogatom reprodukcijom srednjeg tona i jasnim basovima. Focal kaže da se ova tehnologija svake godine prepoznaje po svojim izuzetnim kvalitetima u pogledu reprodukcije zvuka, a sada je karakteristika mnogih Focal proizvoda, od integrisanih zvučnika do audio kompleta za automobile.

Nova linija zvučnika uvodi novu opciju završne obrade – Moss Green High Gloss, zajedno sa bezvremenskim Black High Gloss i Prime Walnut finišima. Moss Green High Gloss završni sloj, sa svojom tamnozelenom nijansom i lakom visokog sjaja, dodaje moderan i živahan dodir zvučnicima. U kombinaciji sa prednjim panelima sa efektom kože, svaka završna obrada odiše bezvremenskom elegancijom.

Za one koji žele da poboljšaju svoje kućno audio iskustvo, Aria Evo X će biti dostupan u februaru 2024. sa sledećim cenama:

  • N°1 – 2,398 dolara po paru
  • N°2 – 4798 dolara po paru
  • N°3 – 5198 dolara po paru
  • N°4 – 5998 dolara po paru
  • Aria Evo X Center - 999 dolara

Luxury Experience