Xiaomi naočare proširene stvarnosti takmiče se sa ljudskim okom

Xiaomi je upravo lansirao par naočara proširene stvarnosti sa kvalitetom slike na nivou ljudske mrežnjače.

Wireless AR Glass Discovery Edition naočare takođe imaju elegantan dizajn i impresivne tehničke karakteristike.

Naočare sa mogućnostima proširene stvarnosti (AR) nisu toliko egzotične ovih dana kao što su bile pre jedne decenije. Međutim, Xiaomi najnovije otkriće je daleko od bezbroj drugih opcija na tržištu, koje se lako pronalaze brzom pretragom na Amazonu.

Wireless AR Glass Discovery Edition kineske tehnološke kompanije ne samo da ne izgledaju tako smešno kada ih nosite, već prema njihovom proizvođaču, imaju vodeću rezoluciju od 58 PPD (piksela po stepenu). Xiaomi tvrdi da naočare nude savršen kvalitet slike, delujući kao „besprekorna raskrsnica između virtuelnog i stvarnog sveta“. Koliko god ovo jezivo zvučalo, teško je odoleti čak i da ih isprobate.

Sa tehničke tačke gledišta, iza elektrohromskih sočiva krije se par mikro-OLED panela sa osvetljenošću od 1200 nita, pružajući snažnu osnovu za AR aplikacije. Jednostavno rečeno, to znači da nude impresivnije iskustvo jer korisnik može ili blokirati ambijentalno svetlo ili ga propustiti, omogućavajući tako spoj između onoga što jeste i onoga što nije. Zamislite to kao par slušalica koje mešaju zvuke audio plejera sa kojim su povezani sa zvukovima okoline.

Xiaomi prezentacija pokrila je nekoliko karakteristika koje naočare mogu da ponude, a jedna od najznačajnijih je mogućnost snimanja slika direktno sa TV-a na ekran naočara pokretom ruke.

AR naočare imaju kompaktan dizajn što je postignuto zahvaljujući nizu laganih materijala kao što su legura magnezijuma i litijuma, delova od ugljeničnih vlakana, sa elegantnim futurističkim dizajnom koji ne čini da korisnik izgleda kao da je izašao iz stripa.

Međutim, dok je originalni model već ukrao utiske, brend još nije otkrio kada će ovi novi nosivi uređaji biti dostupni na tržištu. Za više informacija o AR Glass Discovery Edition možete posetiti sajt brenda Xiaomi.

Luxury Experience