TurnT: Uređaj Yamaha Design Lab pretvara pametne telefone u plejere za ploče

Kako postajemo sve više zavisni od tehnologije, Yamaha Design Lab je pronašao nove kreativne načine da koristi naše pametne telefone kako bi nas uronio u iskustvo sviranja i slušanja muzike.

Prateći ideje Yamaha Sound Machines, brend je debitovao sa kolekcijom Stepping Out of the Slate, koja sadrži četiri jedinstvena i inovativna uređaja koji pomeraju granice tehnologije i približavaju nas muzici.

Najznačajniji komad je TurnT, gramofon koji koristi ekran vašeg pametnog telefona baš kao analogni gramofoni. Jednostavno izaberete ploču koju želite da slušate i postavite olovku na ekran dok gledate kako se virtuelna LP vrti.

Radi čak i kao pravi gramofon jer možete da pomerate olovku da biste promenili pesmu. Zauzimajući ceo ekran vašeg uređaja dok je u upotrebi, TurnT vas primorava da ostanete fokusirani na muziku koja svira.

Među ostalim konceptima je i Winder, koji pretvara vaš telefon u muzičku kutiju dok koristite dugme da „namotate“ i pustite da biste počeli da slušate pesmu.

MusicLight je sveća koja aktivira muziku kada se njen plamen upali, stvarajući toplu atmosferu za lepu večeru ili razgovor pored kamina.

Tu je i RhythmBot, set od četiri mini robota koji osećaju ritam muzike koju puštate uživo ili na svom telefonu, prateći je pojedinačnim ritmovima.

U ovom trenutku nije poznato da li će Yamaha staviti bilo koji od ovih koncepata u proizvodnju, ali sva četiri uređaja su kreirana kao radni prototipovi. Možete saznati više o muzičkim inovacijama na Yamaha sajtu.

Luxury Experience