Telefoni koji su obeležili 2021

S obzirom na to da je ova godina skoro na izmaku, ne možemo je okončati a da se ne prisetimo najznačajnih dostignuća.

Promene su najintenzivnije na polju tehnologije, a posebno u svetu mobilnih telefona, pa nam je 2021. svakako donela ekskluzivne modele. Samsung je u avgustu predstavio svoje preklopne telefone nove galaksije Z Fold3 i Z Flip3, za koje sa sigurnošu možemo reći da su obeležili ovu godinu.

Galaxy Z Fold3 i Z Flip3 su pametni telefoni koji su otišli za celu svetlosnu godinu ispred i postavili nove standarde kako u biznis upotrebi telefona za multitasking, prezentovanje i brzinu rada, tako i za uživanje u gledanju serija, utakmica, igranju igrica i slušanju muzike.

Multitasking na profesionalnom nivou

Z Fold3 je pravo moćno rešenje za obavljanje više funkcija istovremeno sa unapređenim performansama, Infinity Flex displejem od 7,6 inča sa savršeno glatkim otvaranjem i podrškom za S Pen olovku, po prvi put ikada na preklopnom uređaju. Korisnici mogu da koriste potpuno optimizovane funkcije S Pen olovke na svom ekranu, što je savršen izbor za one u pokretu ili one koji obavljaju više zadataka istovremeno. Sada je korisnicima lakše nego ikada da proveravaju šta su od obaveza završili dok čitaju mejlove.

Što se tiče mogućnosti za produktivnost, Flex Mode način rada na Galaxy Z Fold3 pametnim telefonima pruža velike mogućnosti za multitasking. Na primer, korisnik se u isto vreme može pridružiti video pozivu na prednjem ekranu, dok na glavnom ekranu vodi beleške. Dalje, Galaxy Z Fold3 donosi i ažuriranu Multi-Active tehnologiju prikaza prozora za korišćenje više aplikacija odjednom na velikom ekranu. Na kraju, korisnici mogu da izrade i personalizovane prečice za ponovno otvaranje aplikacija u istom načinu zahvaljujući App Fair funkciji, gde nesmetano menjanje između aplikacija bez potrebe odlaska na glavni meni, omogućava novi Galaxy Z Fold3 Taskbar. Značajno olakšanje za svaki vaš radni dan, zar ne?

Rasklopi zabavu na svom telefonu

A posle posla, korisnici Galaxy Z Fold3 pametnog telefona mogu uživati u istinski filmskom doživljaju na svom ekranu, bez obzira na to da li je u pitanju foto, video ili možda čak gejming sadržaj. Ukupnom iskustvu dodatno doprinosi i dizajn kamere, skrivene ispod ekrana, čime ne smeta prikazu na displeju. Koristeći Eco tehnologiju prikaza, displej je 29% svetliji dok istovremeno troši manje energije. Jedan od glavnih aduta je svakako i neverovatna brzina osvežavanja od 120 Hz, koja na prednjem i glavnom ekranu pruža sjajno iskustvo korišćenja.

Izrazi svoj stil uz Galaxy Z Flip3

Da li ste ipak od onih koji žele da svoje pametne uređaje prilagode svom stilu? To vam je sada omogućeno uz pametni preklopni telefon Galaxy Z Flip3, zahvaljujući njegovom elegantnom dizajnu koji staje u džep, a kojeg upotpunjuju vrhunske karakteristike. Redizajnirani Cover Screen  prednji ekran sada je četiri puta veći, što omogućava lakše čitanje notifikacija i poruka bez potrebe rasklapanja pametnog telefona. Prednji ekran takođe prikazuje kalendar, vreme, kao i broj dnevnih koraka korisnika, a moguće ga je dodatno personalizovati funkcijama uz Cover Screen dodatke i odabranu pozadinsku fotografiju, kao i integrisati sa opcijama koje pružaju novi pametni satovi Galaxy Watch4 ili Galaxy Watch4 Classic.

Kako bolje izraziti svoju kreativnost nego kroz fotografiju i video sadržaj? Galaxy Z Flip3 omogućava korisnicima da snime zapanjujući portret ili selfie bez upotrebe ruku, uz Flex Mode način rada. Takođe, dok je na prethodnim modelima u sklopljenom stanju bilo moguće snimiti samo fotografiju, sada je pomoću interfejsa na Cover Screen prednjem ekranu moguće snimiti i videzapis pomoću Quick Shot opcije. Sve što korisnik treba da uradite jeste da dva puta klikne tipku za uključivanje pametnog telefona. 

Luxury Experience