Steinway Lyngdorf lansira prve ekskluzivne zvučnike za eksterijere

Danski vrhunski audio brend Steinway Lyngdorf proširio je svoj asortiman proizvoda lansiranjem zvučnika za eksterijere.

Sa namerom da se obrati novoj ciljnoj grupi, Steinway Lyngdorf je predstavio novi Marine Speaker koji prenosi sjajne zvučne performanse kompanije u luksuzne eksterijere poput terasa, bazena, a posebno na jahtama.

Elegantni spoljni zvučnik je dizajniran da radi u kombinaciji sa brilijantnim Steinway pojačalima i procesorima kako bi ponudio najviši nivo kvaliteta zvuka. Za optimalne performanse u teškim spoljašnjim uslovima, svaki je opremljen sa dva vufera od 8 inča i dva pasivna vufera od 10 inča, zajedno sa drajverom od 6,5 inča za srednji opseg i prepoznatljivim Steinway Air Motion koji savršeno reprodukuje visoke frekvencije.

Marine Speaker je dizajniran kao vrhunski audio zvučnik punog opsega za rad bez napora na otvorenom, što ga čini drugačijim od uporedivih kompaktnih zvučnika na tržištu. Bilo da se radi o akustičnim snimcima pevača i tekstopisaca ili dinamičnoj plesnoj muzici ili čak velikim orkestarskim komadima, njegov hardver može zadovoljiti čak i najizbirljivije audiofile.

Više Marine Speaker zvučnika se može spojiti zajedno u različitim aranžmanima kako bi se „postigle najbolje zvučne performanse u bilo kom okruženju“.

Što se tiče dizajna, Steinway je umesto uobičajenih zvučnika u crnoj boji Marine Speaker predstavio u veoma upečatljivoj beloj lakiranoj završnoj obradi sa luksuznim zlatnim ukrasima od 18-karatnog PVD nerđajućeg čelika. Zvučnik dolazi sa odgovarajućim postoljem za postavljanje na tlo, ali se može lako montirati i na plafon ili zid.

Pošto je Marine Speaker namenjen za upotrebu u svim vremenskim uslovima, ima zatvoreno aluminijumsko kućište i specijalnu mrežicu ​​na prednjoj strani. U stvari, spoljni zvučnik ima IP65 i nudi zaštitu od slane vode, prskanja vode i drugih izazovnih uslova.

„Segment jahti nam je važan godinama i imamo brojne primere fascinantnih instalacija za enterijere na luksuznoj jahti. Sada, sa Steinway & Sons Marine Speaker sa IP65 ocenom, u mogućnosti smo da ponudimo vrhunski zvuk i za spoljašnje prostore jahte.“

Steinway neće biti jeftin. Cene za Marine Speaker počinju od 53.400 dolara, a danska kompanija kaže da će početi da isporučuje zvučnike za eksterijere u junu.

Luxury Experience