Šta sve morate znati o Samsung Galaxy Z Flip modelu

Za razliku od Galaxy Fold, novi Galaxy Z Flip savija se horizontalno…

Najčuvanija tajna u svetu tehnologije ovih dana, konačno je otkrivena. Samsung lansira još jedan savitljivi pametni telefon. Manje od šest meseci nakon predstavljanja Galaxy Fold modela, južnokorejski gigant lansira Galaxy Z Flip.

Predstavljen tokom kompanijskog Unpacked događaja koji se održao u San Francisku prošlog utorka, Z Flip se u prodaji nalazi od petka. Ipak, dok je ovaj uređaj drugi pametni telefon brenda koji se savija, on je sasvim drugačiji od svog starijeg brata.

Najveća razlika između dva telefona jeste način njihovog savijanja. Fold model savija se na pola, poput tanke knjige, dok se Z Flip savija horizontalno poput nekadašnjih telefona na preklop. Poput upravo predstavljenog Motorola Razr modela, ovaj uređaj će zauzimati manje prostora u vašem džepu ili torbi.

Osim toga, Z Flip ima manji ekran od Fold modela, koji meri 6.7 inča. On ima 21.9:9 razmeru i nema usek, poput njegovih brojnih vršnjaka. Ipak, to nije jedina razlika između dva ekrana. Umesto korišćenja plastike, kao što je učinjeno za njegovog prethodnika, Z Flip dolazi sa staklenim ekranom, kako stoji u press objavi brenda. Samsung svoj novi ekran naziva Infinite Flex Display i tvrdi da on može podneti do 200.000 savijanja i otvaranja. Na zadnjoj strani telefona nalazi se maleni OLED ekran koji će vam prikazivati notifikacije, a može se koristiti i kao pomoćni ekran prilikom fotografisanja ili snimanja.

Naravno, uz brojne probleme koji su nastali kada je lansiran Fold model, mnogo pažnje je usmereno Z Flip šarki. Novi telefon ima šarku sa tri stopice, koja radi slično onoj koju možemo videti na laptopovima. Zahvaljujući dual CAM mehanizmu, vaš telefon može ostati u jednom od tri odabrana položaja.

Z Flip takođe ima brojne druge moderne osobine, uključujući dve kamere širokog ugla sa zadnje strane od 12 mpx, zajedno sa selfi kamerom od 10 mpx sa prednje strane. Njegov softver nije nimalo loš takođe. Flex Mode, UI dizajniran u saradnji sa Google kompanijom, daće korisnicima priliku da podele svoj displej u dve funkcionalne polovine. Telefon može raditi više zadataka istovremeno.

Iako je još uvek rano komentarisati, Samsung Z Flip model već sada zvuči kao privlačnija alternativa Galaxy Fold modelu. Sa cenom od 1.380 dolara, on je 600 dolara jefitiniji.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Trend