Sound of power - Vladimir Putin izdanje

Petro Vodkins je ruski umetnik, koji je posvećen istraživanju moderne umetnosti. Kako on kaže, njegov cilj je da pronađe samu srž umetnosti, a u svetu je poznat zbog raznih umetničkih dešavanja, dok je njegovo ime veoma interesantni pseudonim… on radi na granicama i raskrsnicama, dok njegov opseg sadrži performanse, new media umetnost, uličnu umetnost, skulpture, fotografiju, video, dizajn, muziku, satire i društvene komentare.

Popularne teme kojima se on bavio su percepcija lepote, istraživanje moći i mediji. SOP serija je njegov prvi pokušaj razvojnog projekta koji predstavlja koncept upotrebljive umetnosti. Veoma značajan aspekt njegove umetnosti je upotreba komunikacionih platformi, ne samo u svojstvu pojačala, već i scene na kojoj on predstavlja svoju umetnost.

Sound of Power (SOP) serija je odavanje pošte nekadašnjim porcelanskim figurama i bistama koje su naši preci voleli da sakupljaju. Beli ljudi i besprekorno izrezbarene dame podsećaju nas na nešto veće od naših običnih života, i inspirišu nas svojom veličinom.

Sound of Power je savremena reinkarnacija ovih klasičnih komada, koja kombinuje neverovatne vizuelne i audio kvalitete. SOP predstavlja sasvim novi žanr bisti i zvučnika, a predstaviće figure moćnih ljudi, koji su na svoj način upravljali svetom, kao da sviraju muzičke instrumente. U suštini, čitav svet pleše kako oni sviraju.

Kreirane u Rusiji i ručno pravljene u Švedskoj, ove biste-zučnici su komadi prave korisne umetnosti i idealni kolekcionarski predmet. Proizvodnja SOP zvučnika je zaista spor i zahtevan proces. Svaki komad se individualno lije i polira da perfekcije. Potom, u njega se instalira zvučnik, da bi se nakon toga vršila ispitivanja i testiranja, pre samog numerisanja i potpisivanja. Pojačalo ovog zvučnika ima ulogu postolja za bistu, i takođe je ručno napravljeno. Nivo kvaliteta izrade i umetnosti ovih komada je toliko visok, da nas pre podseća na umetnički predmet kreiran za izložbu.

SOP Bust zvučnik napravljen je od istrajnog kompozitnog materijala koji nas podseća na mermer. Opremljen je 4” drajverom, a nudi veoma kvalitetne performanse i jasan zvuk. Drveno postolje takođe ima ulogu Bluetooth 20w pojačala, dok konektori koji su nalik na zlato i tekstilni audio kablovi pružaju zadovoljstvo, posmatrano sa vizuelnog i akustičnog aspekta.

Sound of Power : St Vladimir bista napravljena je kao ograničena edicija od samo 100 komada, a cena jednog je €1.111.