Sony uvodi revoluciju u svet televizora

Najnoviji televizor kompanije Sony, iskustvo uživanja u svakodnevnom TV sadržaju prenosi na viši nivio, pružajući mu dodir ljudske ruke...

Japanski tehnološki kolos proveo je godine doterujući svoje, do sada, najeksperimentalnije procesore. Najnoviji modeli kompanije Sony predstavljeni su na ovogodišnjem virtual Consumer Electronics događaju i prvi su na svetu koji koriste kongnitivnu inteligenciju kako bi usavršili kvalitet slike. Cognitive Processor XR tehnologiju možemo videti u modelima XR LED i OLED televizora, iz Bravia linije kompanije Sony, kreiranu na prethodnim čipovima veštačke inteligencije zaduženim za podešavanje stvari kao što su boja i osvetljenje.

Poslednja reinterpretacija eksperimentalnih sistema učvršćuje njihove performanse, analizirajući celokupan ram slike kao celinu i tragajući za posebnim delovima koje je potrebno poboljšati. Sa ovom tehnologijom, nova linija televizora japanskog brenda donosi mogućnosti targetiranja zvučnih pozicija baziranih na onome što se emituje na displeju.

Sveukupno, ovi elementi namenjeni su pružanju daleko realnijeg iskustva gledanja televizije, oponašajući načine na koje ljudi zapravo doživljavaju svet oko sebe, poboljšavajući posebne detalje. Pored toga, nova tehnologija pomaže prilikom poboljšanja ukupnog kvaliteta slike, a pošto su procesori veštačke inteligencije zaduženi za pomaganje prilikom detektovanja i određivanja najvažnijih tačaka displeja, oni takođe mogu optimizovati snagu i gustinu piksela kako bi bili postali koncentrisaniji na određenoj površini u realnom vremenu.

Ovo posebno izdanje poklapa se sa dosta drugih novih proizvoda kompanije Sony, a da ne pominjemo gomile novih karakteristika koje idu uz njih. Svaki od televizora XR serije biće kompatibilan sa Amazon Alexa i Google Assistant aplikacijama putem glasovne aktivacije. Minimalistički, elegantan dizajn novih televizora takođe dolazi opremljen antireflektivnim displejima, što omogućuje da oštrina slike postane najveća prednost, uprkos svim prirodnim i veštačkim uslovima osvetljenja u prostoriji.

Ponuda kompanije Sony uključiće 8K, 4K i 4K OLED ekrane, dok sa druge strane, detalji vezani za cene ili dostupnost još uvek nisu objavljeni, ali njihovo zvanično predstavljanje možemo očekivati tokom narednog proleća.