Sony predstavlja vaš lični klima uređaj

Džepne klime obećavaju prijatnu temperature od 22 stepena…

Živa u termometrima ove godine dostiže veoma interesantne vrednosti. Jedini način, najčešće, za beg od vrućine jeste uz pomoć klima uređaja, koji nažalost ne postoje kada ste napolju i koračate po pakleno vrelom betonu. Tačnije, to uskoro neće biti slučaj: Sony je upravo predstavio svoje nosive klima uređaje, koje možete staviti u svoj džep, kako bi vam pomogli da preživite vrele letnje dane.

Nazvani Reon Pocket, mini prenosivi klima uređaji mogu smanjiti vašu temperaturu sa trideset šest na dvadeset dva stepena, uz pomoć Peltier efekta. Poznat i kao termoelektrični efekat, Peltierov efekat koristi struju kako bi kreirao temperaturni diferencijal preko dve strane uređaja, povećavajući temperaturu sa jedne strane, smanjujući je sa druge.

Ovaj neprimetni uređaj može biti kontrolisan preko Bluetootha koji imate na svom pametnom telefonu, i zapravo, ta dva uređaja su istih dimenzija. Nova portabl klima se može lako smestiti u specijalni džep rashladne majice pravljene po meri.

Takođe, ovaj uređaj ima sposobnost grejanja, što će vam dobro doći i tokom zime. Za sada, nažalost, Sony planira da lansira ovaj uređaj u Japanu u martu iduće godine, što je sjajno ako idete na Olimpijadu u Tokiju, ali loše ako vam je rashlađenje potrebno odmah.

Pogledajte i snimak koji pokazuje kako ovaj uređaj radi: