Sony predstavlja najelegantniji zvučnik od stakla

Sony želi da unese svetlost u vaš život svojim najnovijim bežičnim zvučnikom…

Tehnološki gigant iz Japana, upravo je predstavio nekonvencionalni stakleni dizajn, koji je inspirisan starinskim parafinskim lampama. Najnoviji gedžet, poznat kao LSPX-S2 Glass sound Speaker, predstavlja prefinjenu verziju prve generacije LSPX-S1 modela.

Model izbegava perforirane rešetke i mrežice koje se obično nalaze u ekvivalentima Sonosa ili JBL-a u korist estetike nalik fenjeru. Zvučnik se odlikuje brušenom hromiranom bazom i telom od „organskog stakla“ na kojem se nalazi jarko LED svetlo, koje se može podesiti da sija na 32 različita nivoa kako bi se stvorio željeni ambijent. Odlučite se za „režim sveće“ i zvučnik će stvoriti izrazito romantičan ambijent.

Osim izgleda, Sony kaže da će zvučnik „ispuniti svaki ugao sobe izuzetnim zvukom“. To je sve zahvaljujući njihovoj „ Advanced Vertical Drive tehnologiji“. Cilindrični centar - koji je zapravo napravljen od akrilne smole, a ne od stakla - očigledno deluje kao visokotonac i vibrira šireći zvuk vertikalno u smeru od 360 stepeni. S obzirom da ovaj visokotonac u obliku cevi ima širu površinu od površine konvencionalnih zvučnika, on stvara bogat zvuk uz minimalan gubitak jačine, navodi Sony.

Zvučnik, koji je težak oko jednog kilograma, nudi osam sati baterije i vrlo se lako može premesetiti tako gde vam je potreban. Štaviše, Multi Room osobina zvučnika daje vam mogućnost da sa lakoćom povežete do 10 kompatibilnih Sony zvučnika i uživate u svojim omiljenim pesmama.

Kada se radi o povezivanju, zvučnik nudi Bluetooth i Wi-Fi konekciju, a opremljen je 35-mm pasivnim subwooferom i 3.5 mm audio džekom, ukoliko preferirate žičanu konekciju.

Stakleni zvučnik LSPKX-S2 je najnoviji u Sonijevoj paleti lifestyle proizvoda koji imaju za cilj da zadovolje i ljubitelje tehnike i one koji cene kvalitetan dizajn. Cena ovog zvučnika je 450 dolara, a već sada ga možete poručiti online.