Sonus Faber oduševljava svojim novitetima

Minima Amator II zvučnici predstavljaju novi benčmark u kvalitetu, koji se lako može nadmetati sa daleko većim konkurentima…

Italijanski proizvođač zvučnika, Sonus Faber, skoro je proslavio svoju 35.godišnjicu lansirajući pravi dragulj, koji će se posebno dopasti osobama koje vole izuzetne detalje u izradi i neverovatan kvalitet zvuka. Još od svog osnivanja, ova kompanija neguje estetiku zajedno sa kvalitetom svojih zvučnika, a njihovi koreni, iz italijanske Veneto regije, iza sebe imaju nekoliko vekova tradicije.

Kao deo Sonus Faber Heritage kolekcije, mali Minima Amator II predstavlja modernu interpretaciju originalnog dizajna koji je kreiran 1992.godine, a sadrži luksuzne detalje od drveta kestena, sa prednjim i zadnjim panelima koji su prekriveni raskošnom crnom kožom. Suptilni detalji, poput mesinga koji se može videti na bazi, asociraju nas na pravu eleganciju.

Za ovaj proizvod, razvijena su dva nova drajvera – tviter, koji ima frekvenciju od 35.000 Hz i koji koristi kupolu obloženu svilom i novi tripod, uz novi vufer, koji upravlja frekvencijama od 2.500 Hz do 50 Hz, a razvijen je u njihovoj laboratoriji u Vinćenci.

Nežno zaobljenim uglovima debelog drveta i okolnih drajvera komplementiraju prednji detalji, koji eliminišu anomalije disperzije, koji su inače inherentni u ovom tipu zvučnika. Zadnji deo zvučnika sadrži port za bas, koji sam po sebi dovoljno govori o potencijalu svojih performansi.

Iako je Minima Amator II dizajniran kao zvučnik koji svoje mesto može pronaći na polici, uz njega su dostupni i stalci napravljeni sa belim mermernim bazama, koji dozvoljavaju podešavanje optimalne visine. Cena ovih noviteta je 4.000 dolara po paru, odnosno 5.500, ukoliko uz njih naručite i mermerna postolja.