Sonos lansira ARC - soundbar novog doba

Sonos, jedan od vodećih brendova u realmu audio opreme, lansirao je novi pametni soundbar sa Dolby Atmos podrškom…

Nazvan Sonos Arc, ovaj zvučnik nudi multidirekcioni zvuk i podržava brojne glasovne asistente. Pored očiglednih upotreba za gledanje televizije ili gejming, on se može koristiti za reprodukciju muzike ili radija, onda kada je TV isključen.

U poređenju sa prethodnim Sonos izdanjima, Arc je dobio brojna unapređenja po pitanju dizajna, izlaza i tehničkih osobina. Model je dobio vitki profil i minimalistički dizajn, sa plastičnom rešetkom napred, gde se ujedno nalazi i LED indikator statusa zvučnika i mikrofona, koji se prilagođava ambijentalnom osvetljenju tako da je savršeno vidljiv, ali da ujedno ne ometa.

Novi zvučnik dolazi sa opcijom monitranja na zid ili stone postavke, a ponuđen je u beloj i crnoj boji sa mat završnicom. On poseduje 11 class-D digitalnih drajvera, uključujući dva drajvera koji su usmereni prema gore, kako bi uspešno kreirao multidimenzionalni zvuk sa više basa.

Sonos Arc automatski prilagođava svoj zvučni profil u zavisnosti od vaše postavke i tipa audio formata, dok takođe dinamički optimizuje zvuk u skladu sa jedinstvenom akustikom prostorije. Korisnici takođe mogu samo prilagoditi bas i jačinu zvuka putem aplikacije.

Za sada, ovaj zuvčnik se može poručiti, dok će prve isporuke krenuti od 10.juna. Cena noviteta iznosi 799 dolara.