Sklopivi Smart telefon – Drasphone

Izgleda da Smart telefoni još uvek nisu dostigli svoj vrhunac...

Teško je zamisliti život bez pametnog telefona ili nekog sličnog uređaja. Ljudi su se navikli na svoje pametne prijatelje koji su im u mnogim stvarima olakšali život. Mobilni telefoni su doživeli drastične promene pa su od malih proporcija počeli da budu mali TV uređaji. Težnja ka veličini dolazi zbog želje za boljim užitkom i većim ekranom.

Međutim, ovo je mač sa dve oštrice. Što je telefon veći, to je teži za nošenje, pogotvo ako ne volite torbice i želite da svoj telefon držite u džepu. Upravo je ovakvo razmišljanje nateralo kreatore iz R&D Core Limited kompanije da naprave sklopivi telefon.

Da, ovaj telefon se može sklopiti u potpuno mali uređaj koji je nešto malo veči od prosečnog USB stika. Moramo priznati da nam se ova ideja vrlo svidela i nadamo se da će ovaj koncept zaživeti.

Kućište telefona napravljeno je od nekoliko pokretnih delova koji se međusobno preklapaju. Posebno oduševljenje donosi fleksibilni ekran koji se savija bez lomljenja i ne gubi svoju funkciju čak ni kada je sklopljen.

Kada se sklopi, DRASPHONE postaje mali mobilni uređaj koji može da vrši osnovne funkcije kao što je primanje poziva i čitanje poruka. On takođe na manjem ekranu pokazuje vreme, datum i sve ostale informacije koje možete podesiti da budu u tom trenutku vidljive.

Ovo nam može doneti još veće telefone u budućnosti koje ćemo lako moći da sklopimo i stavimo u svoj džep.

V.P.