Sjajni povratak vesnika luksuza

Da li ste čuli sjajne vesti? Vertu je ponovo na sceni!

U ne tako davnoj prošlosti, kada je ovaj proizvođač luksuznih telefona bio prinuđen da zatvori svoju britansku proizvodnju zbog duga u iznosu od 128 miliona britanskih funti, svi su mislili da je Vertu nestao zauvek.

Ipak, vlasnik Vertu brenda, Murat Hakan Uzan, ima plan za rezurekciju i renesansu ovog brenda. Kompanija je sada predstavila nekoliko novih modela telefona na specijalnom događaju u Pekingu, iznenadivši sve prisutne.

Nazvani Aster P Baroque i Aster P Gothic, oba ova telefona poseduju nepogrešivi Vertu stil i nastavljaju tradiciju brenda u korišćenju vrhunskih, luksuznih, premijum materijala. Vertu Aster P telefoni imaju ram od titanijumske legure, ekran od safirnog staka i zadnji panel napravljen od prave kože.

Novi telefoni su takođe zadržali i tradicionalno rubin dugme sa strane, koje ih povezuje sa službom konsijerža, koja radi svugde u svetu. Ono što je posebno interesantno, dizajn sadrži par vrata na svojoj poleđini, koja se ponašaju kao poklopac slota za SIM karticu. Vrata na sebi nose obeležje Made in England, zajedno sa potpisom majstora.

I dok ste možda očekivali luksuzne specifikacije, moramo priznati da nas je u tom polju Vertu malo razočarao. Aster P dolazi sa procesorom srednjeg opsega, Snapdragon 660, baterijom od 3.200 mAh, 6 GB RAM memorije i 128 GB skladišnog prostora.

Takođe, oba telefona imaju zadnju kameru od 12 MP i selfie kameru od 20 MP, kao i 1080p ekran od 4.97 inča. Sa nekoliko različitih verzija, Aster P modela, Baroque serija dolazi u crnoj, plavoj, karamel braon i narandžastoj boji, sa početnom cenom od 4.200 dolara.

Gothic serija dostupna je u varijantama Black Jade i White Moon, sa cenom od 5.100 dolara. Najskuplja varijanta je Vertu Aster P Dazzling Gold, koji je dostupan sa cenom od 14.000 dolara. Telefoni su ekskluzivno dostupni samo kineskom tržištu.