Signal - televizor i lampa u jednom proizvodu

Kanadski dizajner Žan-Mišel Rošet, predstavio je inovativni koncept za takmičenje Dezeen & LG Display OLEDs GO!...

Nazvan Signal, njegov koncept predstavlja lampu inicijalno, ali se ona u drugoj fazi svog postojanja otvara kako bi postala televizor i odgovorila na potrebe korisnika koji žude za unikatnim stvarima. Dizajn je namenjen pre svega onima koji žele da imaju TV set koji ne izgleda kao obični ravni, crni ekran kada nije u upotrebi.

Koncept koristi LG fleksibilni OLED displej koji se savija u centru, poput knjige. U zatvorenoj poziciji, Signal funkcioniše kao Bluetooth zvučnik i ambijentalna lampa, dok onda kada se otvori, otkriva svoj OLED ekran i oduševljava svoje korisnike neverovatnim kvalitetom slike. Signal sadrži tekstilnu navlaku sa zadnje strane, zbog koje izgleda posebno atraktivno kada je zatvoren.

Dizajn Signal projekta jedan je od pet finalista u ovom takmičenju, koje je od svojih učesnika tražilo kreaciju proizvoda koji prikazuju ključne kvalitete OLED tehnologije, poput lakoće i tananosti, kao i njihove mogućnosti da budu fleksibilni ili transparentni. Po svemu sudeći, ovaj koncept je odgovorio na sve delove zadatka.