Samsung predstavlja Terrace - tv za vaš eksterijer

Sa letom koje nam je iz dana u dan sve bliže, verovatno planirate da provodite znatno više vremena na otvorenom...

Ukoliko zbog pandemije koronavirusa ne planirate letnje putovanje, već ćete svoje odmore provesti unutar svog doma, Samsung je upravo lansirao pravu stvar za vas. U pitanju je prvi 4K QLED TV za eksterijer. Južnokorejski gigant potrošačke elektronike predstavio je svoj novi Terrace TV, koji je dostupan u varijantama od 55, 65 i 75 inča. S obzirom da su ranije već osvojili brojne dnevne boravke širom sveta svojim 4k modelima, Samsung je ovog puta odlučio da ode izvan granica naših domova.

Novi Terrace model je deo rastuće “lifestyle” porodice televizora, koja uključuje Frame, Sero i Serif. Ipak, ono što ga izdvaja od drugih jesu njegove vodootporne karakteristike. Dizajniran upravo sa svim vremenskim prilikama na umu, Terrace ima IP55 sertifikat o otpornosti na vodu i prašinu, kako stoji u zvaničnom press saopštenju brenda. Iako može podneti različite vremenske uslove, on je dobio diskretni okvir i poseduje debljinu od samo 59.8 milimetara. TV takođe uključuje ugradni HDBaseT prijemnik, tako da od vas traži samo mesto za montiranje i strujni ulaz.

Na svu sreću, izdrživost ovog televizora nije kreirana po cenu kvaliteta slike. Svaki set dobio je 4K QLED displej koji obezbeđuje nivo jasnoće od 2.000 nits. To znači da ćete moći da uživate u čistoj, oštroj slici, čak i kada ga sunce direktno obasjava. TV takođe ima savršeno osveženje, tako da možete gledati i sportske događaje bez prekida. I na kraju, TV je opremljen Tizenom, Samsung pametnom TV platformom, pa podržava brojne glasovne servise, uključujući Bixby, Amazon Alexa i Google Assistant.

Samsung je takođe predstavio i odgovarajući Terrace soundbar, namenjen svima onima koji žele audio kvalitet koji odgovara kućnom bioskopu. Poput TV-a, soundbar je takođe otporan na vodu i prašinu, a poseduje mogućnost Wi-Fi i Bluetooth konekcije, pa se sa lakoćom može povezati sa bilo kojim vašim uređajem i može se montirati na zid.

I Terrace TV i Soundbar su već sada dostupni za kupovinu. Model od 55 inča koštaće vas 3.455, dok je za modele od 65 i 75 inča potrebno izdvojiti 4.999, odnosno 6.499 dolara. Terrace soundbar je dostupan po ceni od 1.199 dolara.