Samsung predstavlja novu interpretaciju svog Frame modela

Od svog prvog predstavljanja 2017. godine, Frame televizor kompanije Samsung imao je dva cilja - zabavljanje kupaca svojom spektakularnom slikom i poboljšavanje njihovog enterijernog dekora...

Ovakve karakteristike postale su još istaknutije početkom ove godine, od kada je moguće uživati u najboljem televizijskom iskustvu, bilo u portret ili pejzažnom modu. Ovogodišnje izdanje proslavljene linije Frame televizora moći će da se rotira. Iako je velika većina video sadržaja dostupna u formatima široke dijagonale, ova unikatna postavka ekrana može biti korišćena za nešto više od emitovanja vaše poslednje serije.

Samsung je dugo promovisao Frame televizor kao nešto više od klasičnog TV prijemnika zbog njegovih inovativnih karakteristika, ekskluzivnih za modele od 43 inča i on to zvanično jeste. Možda ova mogućnost rotiranja trenutno za mnoge ne deluje kao nešto previše korisno, osim ako neko kao TikTok, na primer, ne lansira vertikalno formatirane usluge strimovanja u nekoj budućnosti, ali do tada, ovaj televizor može dobiti nešto pametniju upotrebnu vrednost i služiti kao savršena platforma za predstavljanje umetničkih dela.

Baš iz ovog razloga, Frame televizori kompatibilni su sa Art Store aplikacijom kompanije Samsung, servisom koji poseduje više od 1.400 pažljivo izabranih komada umetnosti, koji mogu biti skinuti sa interneta i postavljeni na displej. Samsung se iskreno nada da će uskoro neki segment televizijske industrije početi da pokriva portretne modove ekrana, ali ovo ipak nije prvi rotacioni model kompanije, jer je ovakva karakteristika prvi put predstavljena u Sero liniji, tokom 2019. godine.

Rotaciona mogućnost, međutim, nije jedina nova karakteristika koju je linija osveženih Frame televizora dobila. U novom izdanju, televizor će biti dosta tanji od prethodne reinterpretacije, mereći svega 24,9 milimetara debljine, što je identična debljina prosečnog rama za fotografije. Kućište televizora biće dostupno u pet boja - beloj, crnoj, crvenoj, braon i bež, kao i dva stila, modernom i zaobljenom, kako bi se što bolje uklopilo u dekor vašeg doma. Nova linija dolazi sa obnovljenim sistemom veštačke inteligencije, koja svojim korisnicima može pomoći prilikom izbora nekog od Art Store umetničkih dela.

Samsung još uvek nije objavio cene svog novog Frame televizora, ali se njegov tržišni plasman može očekivati ovog proleća. Ukoliko se njegova cena bude kosila sa prethodnim modelima, onda je možemo očekivati u osegu od 600 do 2.800 dolara. Informacije o veličinama nove Frame linije takođe nisu objavljene javno, ali ukoliko se oslonimo na prošlogodišnje izdanje, ona će nam verovatno doneti šest modela koji variraju od 33 do 75 inča.