Samsung predstavlja futuristički novi televizor

Ranije ove godine, tokom CES izložbe, Samsung je predstavio gigantski televizor od 292 inča nazvan The Wall, koji je konstruisan upotrebom njihove futurističke MicroLED tehnologije…

Zapravo, to je bio najveći modularni TV set koji je južnokorejski gigant predstavio tokom proteklih nekoliko godina. Ipak, ono što se mnogima nije dopalo – osim njegove gigantske cene – jeste činjenica da je Samsung svoj novitet prodavao isključivo ultra bogatim ljudima, te da nije bio baš komercijalno dostupan. Kako bi odgovorili na te zamerke, Samsung je sada najavio novi 4K televizor od 110 inča koji takođe koristi MicroLED tehnologiju u nešto tradicionalnijem smislu. MicroLED TV se već sada može poručiti putem zvaničnog sajta brenda, dok će se u prodavnicama naći u prvom delu iduće godine. Nažalost, njegova cena još uvek nije zvanično objavljena.

MicroLED tehnologija smatra se sledećom velikom inovacijom u industriji televizora i ekrana. Ona koristi mikro LED diode koje nude poželjne kvalitete OLED displeja, bez nedostataka, poput pregorevanja. U zvaničnom opisu, Samsung kaže: “Televizor od 110 inča koristi mikrometarske LED diode koje eliminišu pozadinsko osveljenje i filtere boja koje smo mogli videti u konvencionalnim displejima. Umesto toga, one osvetljavaju same sebe – proizvode svetlost i boju iz sopstvenih pikselnih struktura. One su stopostotno izražajne, pa emituju veličanstvene, živahne boje, u skladu sa 4K rezolucijom i 8 miliona piksela”.

Iako će brojni detalji vezani za ove Samsung novitete tek biti objavljeni, za sada znamo da ovaj TV ima neverovatan screen-to-body odnos od 99.99 % i nešto što se zove Majestic Sound System koji emituje veličanstveni 5.1 kanalni zvuk bez eksternih zvučnika. Uzimajući u obzir da Samsungov 8K TV od 98 inča sa QLED displejem košta 60.000 dolara, verujemo da će ovaj novitet biti znatno skuplji.