Samsung osvaja publiku svojim inovacijama na CES 2024

Samsung podiže lestvicu kvaliteta slike i iskustva gledanja televizije u dobro osvetljenim domovima...

Slavni brend odlučio je da se izbori sa problemom sa kojim se mnogi od nas susreću, a to je gubitak kvaliteta slike na televizoru u različitim uslovima osvetljenja. Uvođenjem novog OLED televizora bez odsjaja, Samsung predstavlja revolucionarni uređaj koji je nadmoćan u odnosu na svoje prethodnike i dizajniran da eliminiše refleksije u jako osvetljenom okruženju.

Ekran bez odsjaja na Samsung S95D QD-OLED televizoru omogućava gledanje iz različitih uglova i u različitim uslovima osvetljenja unutar prostorija bez ikakvih distorzija u kvalitetu slike. Većina postojećih televizora većih proizvođača dolazi sa anti-reflektivnim premazom, ali S95D podiže priču na sasvim novi nivo: on ima specijalno optimizovan OLED panel koji koristi sloj tvrde prevlake napravljen posebno da pruža precizne detalje bez iritantnog odsjaja.

Iako je aspekt bez odsjaja glavna karakteristika, S95D nije na gubitku kada su u pitanju druge funkcije. Zapravo, Samsung televizor koristi OLED tehnologiju, pružajući jednako vibrantne boje i bogatiji sjaj u poređenju sa WOLED ekranima koji rade na sličnoj tehnologiji kao QD-OLED paneli.

Samsung je predstavio S95D QD-OLED televizor u veličini ekrana od 77 inča sa ultra-tankim profilom od 11mm. Televizor se može pohvaliti osvežavanjem od 144Hz, AI unapređenom tačnošću boja i dolazi sa podrškom za HDR10 i HDR10 plus. Međutim, korejski tehnološki gigant je odlučio da nastavi bez podrške za Dolby Vision u ovom televizoru.

Da bi postigao gotovo bežični oblik, S95D televizor dolazi sa Samsung One Connect Box opcijom koja eliminiše sve druge kablove osim napajanja. OLED televizor bez odsjaja dolazi sa instaliranim najnovijim Tizen softverom. Još uvek nema informacija o maloprodajnoj ceni, ali se nadamo da će Samsung imati S95D QD-OLED televizor na tržištu kasnije ove godine.

Luxury Experience