Samsung oduševljava novim televizorom

CES 2020 sajam, koji je održan tokom ove nedelje, ponudio nam je brojna neverovatna rešenja i novitete…

Kao i uvek do sada, Samsung je bio jedan od glavnih brendova sa svojim inovacijama. Možemo slobodno reći da su oni svoju publiku opčinili 8K televizorom bez baze. Južnokorejski gigant potrošačke elektronike održao je First Look event prošle nedelje, gde je predstavio Q950TS 8K TV. Sa debljinom od samo 15mm, ovaj televizor koristi QLED panel, ali nije zbog toga u centru naše pažnje, već zbog činjenice da skoro pa i da nema bazu. Samsung kaže da njihov novi TV ima 99 % screen-to-body odnos, sa ultra tankim ramom na dnu, koji meri samo 2.3 mm. S obzirom da trenutno u ponudi nema 8K sadržaja, TV koristi AI tehnologije za kreiranje sadržaja koji nam deluje kao da je 8K. Kompanija takođe kaže da TV ima adaptivno podešavanje slike, koje prilagođava njenu svetlost i kontrast u zavisnosti od okruženja u kom se nalazi.

Drugi interesantni elementi ovog televizora su OTS+ (Object Tracking Sound Plus), koji prepoznaje pokretne objekte na ekranu, a potom pomera audio zapis kroz svoje zvučnike, kako bi imitirao njihovo kretanje. Kako kažu iz Samsung brenda, audio iskustvo koje nastaje na ovaj način savršeno odgovara 5.1 surround sound postavci.

Pored toga, Q-Symphony funkcija optimizuje audio performanse televizora, koristeći njegove zvučnike i povezani soundbar simultano. TV se može kontrolisati upotrebom Alexa, Google Assistant ili Bixby opcija, dok Android korisnici mogu koristiti svoj telefon blizu TV-a kako bi reporodukovali njegov sadržaj. Za sada, Samsung nam nije otkrio cenu ovog noviteta. Možete li da pretpostavite kolika će biti?

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Trend