Samsung lansira televizor od 156.000 dolara

Nije prošlo previše vremena otkako su ljudi počeli da se žale na stotine kanala u svojim paketima i ništa pametno za gledanje...

Sa brojnim medijskim izvorima koji svakodnevno poboljšavaju svoj sadržaj, po pitanju kvaliteta i kvantiteta, deluje da se stvari polako menjaju. Kada uzmemo sve u obzir, zajedno sa ponudama različitih kablovskih kompanija, poboljšanje i osvežavanje našeg kućnog enterijera neretko se zasniva na kupovini novog i većeg displeja.

Nedavno lansirana Samsung MicroLED linija televizora, sa ekranom od 110” u prečniku, predstavlja daleko inspirativniji kraj naših želja, mogućnost uživanja u omiljenom programu na ultravelikom displeju, zaduženom za unošenje bioskopskog osećaja u enterijere. Za sve zainteresovane za ove specifikacije, vredi pomenuti da je novi 110’’ Samsung MicroLED televizor popuno sposoban za reprodukovanje DCI slike i Adobe RGB spektruma, i dolazi sa ekranom sertifikovanim na preko 100.000 radnih sati.

Za razliku od većine televizora današnjice, novi 110’’ MicroLED model kompanije Samsung koristi mikronska LED svetla umesto LCD ili OLED tehnologija. Prednosti ovakvog sistema jesu slika slična OLED tehnologiji, sa dodatnim eliminisanjem pozadinskog osvetljenja i filtera boje korišćenih na konvencionalnim displejima, sa piksel po piksel samoiluminaciom zaduženom za proizvodnju preciznih, pravih crnih i visokokontrastnih slika, bez brige vezane za izgaranje crne boje i dobijanja lošijeg kontrastnog opsega. Kombinujući ove karakteristike sa 4K rezolucijom displeja, predstavljenom sa osam miliona piksela širom 110 inča dijagonale, svi kupci dobijaju priliku da na najimpresivniji način uživaju u svojim omiljenim serijama.

Samsung je odradio savršen posao po pitanju odnosa ekran/kućište televizora u 99,99%, što je zaista impresivno, sa dizajnom baze koja definiše minimalizam. Uprkos elegantnim i deminutivnim gabaritima, televizor u sebi vešto skriva 5.1 kanalni zvučni sistem, poznatiji kao Majestic Sound System, bez eksternih jedinica. Interni sistem kortisti Object Tracking Sound Pro tehnologiju zaduženu za identifikaciju predmeta koji se kreću na ekranu i prilagođava svoju izlaznu snagu simultano njihovom pokretu.

Velikih dimenzija i prepun vrhunskih tehnologija displeja, 110’’ MicroLED televizor koštaće oko 156.000 dolara. Mega televizor će postati dostupan širom sveta prvog kvartala ove godine i pratiće premijerno predstavljanje u Koreji, zajedno sa 98″ Class Q900 QLED Smart 8K modelom vrednim 60.000 dolara, već prisutnom na tržištu radi svih onih kupaca koji sebi žele da priušte drugu najbolju stvar ovog proizvođača po nešto razumnijoj ceni.