Samsung lansira novo Galaxy Z Fold2 5G izdanje

Kompanija Samsung upravo je predstavila treću generaciju svojih telefona na preklop – Samsung Galaxy Z Fold2 5G, i po svemu sudeći, spremni su za svoj prelomni trenutak…

Južnokorejski gigant je javno predstavio svoj treći telefon na preklop, koji prati stope Galaxy Fold i Galaxy Z Flip, tokom virtuelnog događaja koji se održao u utorak. Najnovija iteracija definitivno će vas navesti da preispitate svoju vernost određenom brendu.

Po svemu sudeći, kompanija je vredno radila kako bi ispravila neke probleme koji su nastali sa prve dve iteracije. Novi telefon je dobio novi dizajn koji se ravno otvara, bez mrdanja. Infinity Flex glavni ekran, koji ima masivnih 7.6 inča (22.5:18 aspect ratio i 2208 x 1768 piksela), zahvaljujući smanjenoj dimenziji baze i kameri bez useka, a sada je prekriven Samsung Ultra Thin Glass staklom, što mu daje premijum osećaj.

Novi dizajn je ankerisan novom Hideaway Hinge, koja se skriva unutar tela telefona kada je otvoren i daje mu sposobnosti samostalnog stajanja. To može biti vitalno za sve one korisnike koji obožavaju video četovanje ili gledanje serija. Novi uređaj takođe koristi istu sweeper tehnologiju koju smo videli u Z Flip modelu, kako bi se borio sa česticama prašine i nečistoćama.

Naravno, upotrebljivost je i dalje u centru pažnje kada se radi o pametnim telefonima. Najnoviji Fold je napravljen za multitaskere koji uživaju u snazi i ekranu veličine tableta, koji ipak može stati u njihov džep. Flex Mode i App Continuity tehnika sa kojima ovaj uređaj dolazi, daće vam priliku da se fluidno krećete između aplikacija, a da pritom ništa ne propustite, dok će vam napredni Multi-Active Window pomoći da pratite sve svoje zadatke sa glavnog ekrana. Ukoliko ne želite da ga otvarate, znajte da Infinity-O Cover Screen od 6.2 inča može uraditi sve što vam je potrebno.

Naravno, u skladu sa modernim trendovima, uređaj je ispunjen kamerama – ima ih čak pet. Dve kamere su namenjene za selfije, jedna se nalazi sa spoljne strane, dok je jedna na glavnom ekranu. Sa zadnje strane modela, možemo videti tri kamere, pri čemu jedna od njih može snimati 4K video. Galaxy Z Fold2 takođe ima i inteligentnu 4500 mAh bateriju, koja će vam garantovano trajati čitav dan. Kao što ste mogli da pretpostavite iz zvaničnog naziva modela, on je kompatibilan sa 5G mrežom, ako je vaš provajder nudi.

Galaxy Z Fold2 5G koji dolazi sa 256 GB skladišnog prostora i 12 GB rama, naći će se u prodaji od 18.septembra, sa cenom od 1.999 dolara. Uređaj, koji će biti dostupan za poručivanje, dolazi u dve boje – Mystic Black i Mystic Bronze, a možete odabrati i boju njegovih šarki – Metallic Silver, Metallic Gold, Metallic Red i Metallic Blue, ukoliko ga kupujete preko Samsung sajta. Kao što je to bio slučaj sa Z Flip modelom, u ponudi će biti i limitirano Thom Browne izdanje, koje dolazi sa Galaxy Watch 2 i Galaxy Buds Live bežičnim slušalicama, po ceni od 3.299 dolara.