Samsung lansira Galaxy prsten koji može spasiti naše živote

Više slika

Više slika

Ne dešava se svaki dan da tehnološki gigant kao što je Samsung odluči da odstupi od konvencionalnijeg puta pametnih satova i mobilnih telefona, i upusti se u nešto tako elegantno i nenametljivo poput pametnog prstena…

Sama ideja izaziva radoznalost, kakav bi bio osećaj imati uređaj koji tako mali, a tako moćan, omotan oko prsta?

Kada nas je Samsung prvi put zadirkivao sa „Galaxy“ prstenom na njihovom Unpacked događaju, mnogi od nas su se pitali šta bi ovaj novi gadžet mogao da ponudi. Sada, sa više detalja predstavljenih na Svetskom kongresu mobilnih uređaja, jasno nam je da Samsung želi da nam ponudi mnogo više od hi-tech komada nakita. Ovaj prsten ne samo da može da prati vaše zdravlje, već to čini na neverovatno suptilan i intrigantan način.

Ono što je posebno uzbudljivo je činjenica da je Samsung brend dobio odobrenje od Agencije za hranu i lekove za Galaxy Ring, za koji se tvrdi da može otkriti umerenu do tešku apneju u snu. Dakle, ovo nije samo običan gedžet. Galaxy Ring se može upariti sa Samsung Galaxy telefonom ili pametnim satom, a poseduje mogućnost interakcije i sa pametnim dušekom kako bi vam omogućio da uživate u kvalitetnom, mirnijem snu, što definitivno oslikava budućnost u kojoj tehnologija zaista služi našem blagostanju.

Za sada znamo da će Samsung Galaxy Ring pratiti otkucaje srca, kretanje i disanje i da će AI igrati ulogu u prilagođavanju uvida svakom korisniku. Čak se pominje i uređaj za praćenje plodnosti, ali specifičnosti, poput cene i datuma lansiranja, ostaju obavijeni velom misterije.  

Potencijal Galaxy prstena da redefiniše nosivu tehnologiju je ogroman. Zamislite uređaj tako diskretan i udoban da vrlo lako možete zaboraviti da ga uopšte nosite, a opet toliko važan za vaše zdravlje da ne možete zamisliti život bez njega. Sama tvrdnja o trajanju baterije od devet dana čini ga posebnim.

Samsung nudi ovaj prsten u devet veličina i sa tri završne obrade što dovoljno govori o njihovoj posvećenosti personalizaciji. Ipak, to komplikuje proces proizvodnje, postavljajući pitanja o tome koliko glatko Samsung može da se kreće ovim vodama. Početni cilj proizvodnje od 400.000 do 500.000 jedinica je ambiciozan, ali mogu li ispuniti ovo obećanje bez kompromisa po pitanju kvaliteta?

Za one od nas kojima su pametni satovi uvek bili previše upadljivi za udobnost, Galaxy Ring nudi tračak nade. To je svedočanstvo ideje da tehnologija može biti i moćna i nevidljiva, poboljšavajući naše živote, bez opterećivanja. Ukoliko ste neko ko neguje jednostavnost tradicionalnih satova, pomisao da ih zamenite nečim futurističkim poput pametnog prstena je istovremeno zastrašujuća i uzbudljiva.

Galaxy Ring nije samo uređaj, to je obećanje budućnosti u kojoj nas naša tehnologija razume, brine o nama u pozadini, ostavljajući nam slobodu da živimo svoj život punim plućima.

Luxury Experience