Rolls Royce u svetu zvučnika - nova Bowers & Wilkins 800 serija

Bowers & Wilkins brend osvežio je svoju ikonično 800 Series Diamond kolekciju vrhunskih zvučnika…

Četvrta generacija 800 Series Diamond ponovo se sastoji od sedam modela, koji uključuju dvosmerni 805 D4 podni zvučnik, 804 D4, 803 D4, 802 D4 asortiman trosmernih podih modela i sasvim novi 801 D4 podni model. Najprimetnije osveženje dolazi u formi novog sistema Biometrijske Suspenzije koji zamenjuje konvencionalne platnene obloge. Prema kompaniji, ovaj detalj poboljšava perfomanse zvučnika, smanjujući vazdušni pritisak kakav izazivaju konvencionalni elementi, emitujući globalno čistiji zvuk. Osvežena 800 Series linija takođe dobija Continuum Cone drajvere srednjeg i bas opsega, koji dodaju jasnoću i preciznost svakom zvuku. Kolekcija takođe dobija Bowers & Wilkins FST, koji predstavlja polimerski prsten oko drajvera srednjeg opsega, koji poboljšava prolazni odgovor i izbegava “bojenje” zvuka.

Kada se radi o dizajnerskim promenama, stil sada uključuje dve aluminijumske sekcije. Elementi srednjeg opsega izdvojeni su od ostatka zvučnog kabineta, a pored toga, Solid Body Tweeter na vrhu zvučnika takođe je dobio svoje osveženje. Kreiran od jednog komada aluminijuma, on sada ima produženi sistem cevi koji mu pomaže u proizvodnji još otvorenijeg zvuka visokih frekvencija.

Bowers & Wilkins takođe je predstavio i tri sasvim nova kućišta u 800 seriji. Kućište 805 D4 i 804 D4 stereo modela sastoje se od “reverse wrap” dizajna, koji je po prvi put lansiran pre šest godina ekskluzivno za najveće podne modele. Kompanija je takođe dodala i četvrti finiš ovoj seriji – Satin Walnut, koji se pridružuje postojećim opcijama Gloss Black, White i Satin Rosenut.

Kada se radi o cenama, 801 D4 sedi na samom vrhu asortimana sa cenom od 35.000 dolara. 802 D4, 803 D4 i 804 D4 podni modeli koštaju 26.000, 20.000 i 12.500 dolara. Inače, na kraju možemo naglasiti da je nova serija zvučnika dostupna za kupovinu od 1.septembra u odabranim prodavnicama.