Rolls Royce lansira vrhunske slušalice

Nekoliko meseci unazad, kada je Rolls-Roice predstavio potpuno novi Ghost, britanski brend luksuznih automobila tvrdio je da su njegovi inženjeri proveli bezbroj sati kako bi kabina ultra-luksuzne limuzine postala jedna od najtiših.

Inženjeri zvuka takođe su se usredsredili na usavršavanje akustike u kabini, što bi trebalo da izvuče najbolje performanse audio sistema automobila. Međutim, proizvođač je sada smislio nešto za one slučajeve u kojima želite da uživate u svojoj muzici, a da ne smetate drugima u automobilu. U pitanju su Rolls-Royce slušalice, limitiranog izdanja izrađene od aluminijuma i saffiano braon kože kako bi bile lagane i odgovarale ultra premium enterijeru Rolls-Royce automobila.

Rolls-Royce nije prva luksuzna marka koja proizvodi premium slušalice. Mercedes-Benz S-klasa takođe dolazi sa opcionim vrhunskim slušalicama za putnike na zadnjim sedištima. Međutim, Rolls-Royce model se u mnogo čemu razlikuje. Za početak je ograničen na samo 200 komada i ima cenu od 1210 dolara. Pored toga, slušalice Rolls-Royce nisu bežične i treba ih povezati kablom.

Luksuzni proizvođač automobila kaže da audiofili i profesionalci više vole slušalice sa kablovima za najbolji kvalitet i eliminaciju potencijalnog gubitka kvaliteta zvuka. Slušalice ograničenog izdanja isporučuju se sa raznim kablovima koji sadrže ugrađeni mikrofon. Što se tiče specifikacija, slušalice imaju drajvere od 40 mm, frekvencijski odziv 2Hz - 30kHz i impedansu od 22 ohma. Rolls-Royce kaže da su slušalice kompatibilne sa svim modernim modelima sa zabavnim centrima na zadnjim sedištima.