Retro i moderan u isto vreme: novi Samsung Leader 8 telefon na preklop

Da li se sećate dvehiljaditih godina, kada smo svi pravili fotografije užasnog kvaliteta našim VGA kamerama koje su postojale na telefonima na preklop?

Sada imate priliku da se prisetite tog perioda, jer Samsung pokušava da telefone na preklop ponovo učini interesantnim, predstavljajući njihov Leader 8, odnosno SM-G9298 model. Ne dozvolite da vas ovo zavara – to nikako nisu oni monstruozni modeli koje smo koristili 2009.godine – Leader 8 je elegantni crni i zlatni uređaj sa dva full HD Super AMOLED ekrana od 4.2 inča. Gornji ekran nas podseća na standardne interfejse pametnih telefona, ali ga možete otvoriti i otkriti drugi ekran, kao i tradicionalnu T9 tastaturu.

Napravljen od aluiminijuma vrhunskog kvaliteta, ovaj telefon u svom srcu krije Quqlcomm Snapdragon 821 procesor sa 4 GB ram memorije i 64 GB skladišta, koje se može proširiti upotrebom memorijske kartice. VGA kamera zamenjena je modelom od 12 megapiksela sa zadnje strane, a tu je sekundarna, prednja kamera od 5 megapiksela. Skener otiska prsta vam dozvoljava da sa lakoćom otključate svoj uređaj.

Na ovom modelu dobijate Android Nougat, kao i podršku za Samsung Pay i S Voice. Ipak, kako saznajemo, ovaj telefon će biti dostupan samo u Kini. Nadamo se da će se Samsung kompanija predomisliti i lansirati ga na globalnom nivou.