Razer lansira najimpresivniju gejming stolicu

Svake godine tokom CES (Consumer Electronics Show) događaja, kompanija Razer predstavi neke od najzadivljujućih koncepata...

Pošto se ovogodišnji događaj održava virtuelno, ovaj kompjuterski brend predstavio je veoma interesantnu gejming konceptualnu fotelju, nazvanu Project Brooklyn i osmišljenu kao veoma raznovrsnu jedinicu različitih formi, potpuno prilagođenih željama korisnika.

Naistaknutija karakteristika ove stolice jeste njen savitljivi displej koji je moguće sklopiti unutar njenih breketa kada nije u upotrebi. Podesivi transparentni OLED ekran u krivoj od 180 stepeni, može biti podignut gore i na stranu ili potpuno izvučen iz svoje pozicije kako bi okružio igrača i stolicu. Potpuno izvučen displej poseduje šezdeset inča u prečniku i za njega se tvrdi da će posedovati zadivljujuće vizuelne detalje i kvalitet.

Baš kao i monitor, sto koji dolazi uz novu fotelju može biti povučen sa jedne njene strane i potpuno sklopljen kada nije potreban. Ovaj skriveni sto deluje na sličan način kao neki sklopivi modeli viđeni u luksuznim automobilima. On se može proširiti od naslona za ruku i formirati jednodelnu platformu u sredini. Kompanija Rezer nazvala je ovaj sto “transformable 4D armrests” i on služi kao nastavak fleksibilne ergonomske sekvence.

The Project Brookyn gejming fotelja takođe je opremljena i brojnim drugim detaljima nudeći vrhunsko iskustvo svojim korsinicima. Kožna stolica ergonomskog oblika, sa svojim sistemom podešavanja i izvanrednim dizajnom, dolazi i sa Razer HyperSense modulima, zaduženim za pružanje heptičkih vibracija, a dodatno, koncept je uključio Razer Chroma RGB osvetljenje.

Jedina stvar koja nedostaje jeste funkcija masažera, što je svakako izvanredan dodatak enorgomski baziranim dizajnerskim stolicama namenjenim višesatnim gejming sesijama. “Project Brooklyn predstavlja uzbudljiv konceptualni razvoj suštinske i potpuno aktivne gejming stanice”, izjavio je Min Liang Tan, direktor kompanije Razer.

“Aktivne aplikacije, vizuelni utisak i ukupni funkcionalni dizajn, sa visokom pažnjom posvećenom pravilnom održavanju konstitucije tokom sedenja, obezbediće unikatno gejmersko iskustvo”, dodao je direktor. Razer Project Brooklyn fotelja za sada dolazi kao koncept izdanje, tako da je neprirodno očekivati njenu proizvodnu liniju u identičnoj formi, iako će pojedine njene karakteristike svakako biti komercijalno plasirane u ne toliko dalekoj budućnosti.