Prvo vozilo vaše bebe – pametna kolica koja će zameniti dadilju

Kanadska kompanija Gluxkind dolazi da razmazi roditelje, a ne bebe!

Ella kolica su opremljena veštačkom inteligencijom za lakše rukovanje, mogu da se kreću sama i naravno da se ljuljaju. Na prvi pogled izgledaju kao obična kolica, ali su prepuna neverovatnih karakteristika koje bukvalno spašavaju umorne roditelje.

Sedište za kolica radi na baterije i opremljeno je podesivom asistencijom za guranje i zaustavljanje. Neće vas umoriti na uzbrdicama niti će vas naterati da zadrhtite zbog gubitka kontrole na nizbrdicama, posebno kada su kolica potpuno natovarena.

Takođe, kako je utvrđeno – „beli šum“ pomaže bebama da bolje spavaju, a Ella kolica ne samo da imaju ugrađeni plejer, već i funkciju ljuljanja.

Iako možete da upravljate pesmama i melodijama preko pametnog telefona, vrhunac kolica su nesumnjivo mogućnosti samostalnog upravljanja, jer su sposobna da se kreću bez potrebe da ih gurate.

„Ella inovacije pružaju roditeljima iskustvo skoro kao dadilja“, objašnjava Gluxkind Technologies.

Funkcija autonomnog pokreta je još korisnija kada je beba u vašim rukama. Tako da nećete morati da držite bebu u jednoj ruci, a da gurate prazna kolica drugom.

Sa težinom od 13,6 kg, kolica takođe imaju kočioni sistem na više nivoa koji se brine o "pametnom" zaustavljanju kolica bez nadzora.

Gluxkind Technologies je predstavila pametna kolica na nedavno održanom sajmu tehnologije CES 2023 u Las Vegasu. „Uložili smo mnogo napornog rada u ovaj proizvod i uzbuđeni smo što će naši kupci moći da nabave ova kolica 2023. godine. Razvoj je vođen našim iskustvom kao novopečenih roditelja“, rekla je glavna direktorka za proizvode kompanije, Ana Hunger.

Kolica će se prodavati po ceni od 3.300 dolara, a za više informacija i porudžbine možete posetiti sajt Gluxkind Technologies.

Luxury Experience