Pozlaćeni povratak vokmena

Da li ste očekivali ili kojim slučajem maštali o zlatnoj seriji vokmena, danas, u dvadeset prvom veku? Nismo ni mi, ali smo je ipak dobili.

Pozlaćeni Signature Series Walkman je nešto za šta će samo okoreli ljubitelj dobrog zvuka dati dosta novca. Sony brend rešio je da redizajnira svoj čuveni stari Walkman model i da mu cenu od 3.200 dolara. Predstavljen na IFA 2016 u Berlinu, novi NW-WM1Z muzički plejer za cilj ima pružanje uživanja u najboljem kvalitetnom zvuku. Kako kažu mnogi koji su isprobali ovaj uređaj, on je prilično težak, što mu malo oduzima od privlačnosti, jer se ipak radi o portabl gedžetu.

Walkman je samo jedan deo nove Sony Signature Series. Tu su još dva predmeta, sa podjednako visokim cenama. Prvi je pojačalo sa cenom od 2.100 dolara, a drugi su slušalice koje koštaju 2.200 dolara. Cela kolekcija košta 7.500 dolara, ali, oni koji su je isprobali, slažu se sa tvrdnjama da je kvalitet zvuka daleko bolji od bilo kog telefona ili MP3 plejera. Kada uzmemo cenu u obzir, to je i bilo očekivano.

Fizičke karakteristike novih Sony uređaja uključuju kućišta sa pozlatom. Kako kažu ljudi iz Sony brenda, tajna njihovog kristalno čistog zvuka je upotreba materijala koji su izuzetno čisti. Takođe, vokmen iz ove serije ima prekriveni zadnji deo zarad boljeg ležanja u ruci, ekran od 4 inča, klikabilne tastere za uključivanje i isključivanje, plejbek, jačinu zvuka i menjanje pesama.

Sony je kompanija koja voli informacije. Interfejs njihovog novog vokmena će vam ponuditi sve infromacije o pesmi koju slušate – sa kog je albuma, koji je tip fajla i slično, a ekvilajzer je tu kako biste mogli da prilagodite sebi uživanje u svojoj omiljenoj muzici.

Za skladištenje svih tih podataka i muzike, vokmen ima 256 GB interne memorije, koja se može dodatno proširiti microSD karticom. Slušalice iz ove serije inače nisu obavezna kupovina uz vokmen, jer on podržava i Bluetooth i bežične slušalice.

D.Ć.