Polaroid SX-70 slavi 50. godišnjicu potpuno funkcionalnim izdanjem od 24K zlata

Povodom 50. godišnjice Polaroid SX-70 kamere, Retrospekt kompanija specijalizovana za restauraciju starih foto-aparata, predstavila je spektakularan primerak!

Govorimo o ekskluzivnoj zlatnoj SX-70 instant kameri koja je kreirana povodom jubileja. Kompanija, koja je ranije objavila i kamere sa Pepsi i Barbi tematikom, kaže da je svaka kamera Anniversary Edition napravljena od komponenti starih Polaroid SX-70 kamera koje su „potpuno dekonstruisane i restaurirane“. Spoljašnjost je zatim obložena 24-karatnim zlatom i pojedinačno numerisana kao deo izuzetno ograničene serije od ukupno 50 potpuno funkcionalnih kamera.

Polaroid kamere su takođe upakovane u posebne kutije povodom 50. godišnjice, zajedno sa krpom za poliranje i uputstvom za kameru. Komentarišući, Retrospekt je u saopštenju naveo da odaje počast ovoj kameri zbog njene istorije i uticaja koji je imala na fotografiju i popularnu kulturu.

Međutim, ovo nije prvi put da se SX-70 nudi u pozlaćenoj izvedbi. Prema brendu, ranije je postojala i mala serija pozlaćenih fotoaparata koji su se delili kao pokloni zaposlenima u Polaroidu u posebnim prilikama.

Ograničena serija „Polaroid 50th anniversary edition gold SX-70“ instant kamera dostupna je po ceni od 999 dolara po komadu putem interneta na zvaničnom sajtu Retrospekt kompanije.

Luxury Experience