Novi Sony Z9D 4K TV

Tehnološkim inovacijama nikad kraja. Na tržištu se non-stop pojavljuju novi hi-tech uređaji koji nas ostavljaju bez teksta. Takav je definitivno i novi SonyZ9D 4K TV.

Posedovanje jednog TV-a SonyZ9D 4K daće vam veliki podsticaj. Z9D “prati” prethodne 4K HDR, X85D i X934D modele. TV sa ekranom od 100 inča dolazi sa procesorom slike, koji je 40% jači nego njegovi prethodnici. Takođe, poseduje softver koji inteligentno detektuje objekte u svakom video snimku i podešava boje i kontrast u skladu sa tim.

Postoji opcija i od 65 inča. Obe verzije su opremljene postoljem, dok kupci odnosno vlasnici TV-a od 100 inča dobijaju i postolje za pod. Ono što Z9D čini izuzetnim, jeste 4K procesor X1 Extreme sa HDR remasterom za poboljšanje zvuka koji je Sony dodao ovoj kompoziciji.

Ova fascinantna tehnologija skenira svaki frejm (kadar) i obrađuje, odnosno tretira svaki boju i kontrast slike kadra individualno. Međutim, to nije sve. Kompanija je takođe predstavila i četrnaestobitni “Super Bit Mapping 4K HDR” koji može konvertovati sav sadržaj koji se prikazuje na ekranu.

Ostale karakteristike poput Android platforme, direktnog striminga sa Android uređaja i Backlight Master Drive čine ovaj TV moćnim proizvodom japanske kompanije. Sony Z9D naći će se u prodaji po ceni od nešto manje od 7.000 dolara za model od 65 inča, dok će model od 75 inča imati cenu od 10.000 dolara.

N.V.T.