Novi Sony TV je veličine Mini Coopera

Vreme je da proširite svoje vidike.

Kada se radi o televizorima, možemo slobodno reći da situacija postaje poprilično smešna, kada se radi o visokoj definiciji i njihovim dimenzijama. Sony je upravo najavio da će predstaviti LED televizor koji ne samo da ima dijagonalu od 98 inča, već nudi i 8K definiciju. Svakako, novi ZG9 TV model košta 70.000 dolara, ali njegova HDR definicija nam govori da on ima četiri puta bolju rezoluciju od običnih 4K televizora koje ste verovatno pokupovali prethodnog meseca. Koristeći Sony X1 Ultimate procesor, ZG9 takođe ima jači kontrast i boje, nudeći do dvadeset puta bolju sliku od konvencionalnih modela. Sa više od 66 miliona piksela koji nam daju uživanje u neverovatnim detaljima, gledaoci ovog televizora će imati priliku da iskuse neverovatne slike.

Možda ćete sada kao argument zbog kog ne želite da kupite ovaj model reći da niko ne emituje 8K sliku, ali budite bez brige – ZG9 koristi tehnologiju zvanu 8K X-Reality PRO, kojom pojačava 4K slike tako da deluju kao da su 8K u pravom vremenu. To znači da će na ovom televizoru i one lošije slike izgledati znatno bolje. Pošto ovaj model ima širok ugao, moći ćete da uživate u svim njegovim bojama i slikama sa svih strana svog dnevnog boravka.

S obzirom na to da je ovo vrhunski Sony model, japanski gigant je u njega ugradio brojne druge tehnologije. Sa pametnim povezivanjem uz pomoć Alexa aplikacije za Android TV, njime možete upravljati glasovnim komandama. ZG9 takođe dolazi sa Dolby Vision, Dolby Atmos i četiri prednja zvučnika. Naravno, ukoliko ne možete priuštiti televizor od 70.000 dolara, verovatno vas zvučni system ne zanima preterano, ali dobro je znati da on postoji.