Naslednik Sony Walkmana od 8.500 dolara

DMP-Z1 muzički plejer od 8.500 dolara sadrži svoje sopstveno pojačalo i dovoljno memorije za do 20.000 pesama…

Sony, koji je pre nekoliko decenija započeo portabl muzičku revoluciju sa Walkmanom, sada ima svežiji pristup mobilnom slušanju muzike. Novi DMP-Z1 muzički plejer predstavlja proširenje njihove Signature Series kolekcije, kojoj takođe pripada i Walkman, a sa cenom od 8.500 dolara, on je namenjen isključivo ultra high-end tržištu. Sa težinom od oko dva kilograma, ovaj uređaj vam neće biti kompanjon za šetnju ili trčanje, ali će vam ponuditi sve beneficije pojačala za slušalice u pakovanju koje koristi baterije i koje se svagde može spakovati.

Ljubitelji portabl audio tehnologije, najčešće moraju pristati na nošenje višestrukih uređaja, ili žrtvovati kvalitet zbog prenosivosti. DMP-Z1 ipak, menja pravila ove igre. Uređaj u sebi sadrži pojačalo za slušalice kakvo poseduje desktop računar, sa osobinama integrisanog medija plejera. Jednostavno rečeno, korisnici na njega mogu prebaciti visoko kvalitetne fajlove i slušati ih sa najboljim mogućim kvalitetom zvuka, koji jedne slušalice mogu ponuditi.

Uređaj u sebi može skladištiti do 256 gigabajta muzike, što je oko 20.000 pesama, dok ima slotove za dodatnu memoriju, ako se za time ukaže potreba. Sony je najavio lansiranje ovog plejera u konjukciji sa inovativnim slušalicama, IER-Z1R koje koštaju 2.299 dolara. Ako veličanstvenu estetiku stavimo po strani, Signature Series slušalice imaju tri drajvera, odnosno komponente koje pretvaraju električne signale u zvučne talase i jedinstvenu mašinsku obradu, kako bi osigurale perfektni balans zvuka.