Najveći televizor sveta sa dijagonalom od 301 inča

U beskrajnoj trci za kreiranje najvećeg televizora na svetu, novi model za otvoreni prostor želi da ponese ovu titulu iduće godine…

Australijska kompanija C Seed upravo je predstavila svoj najnoviji televizor za eksterijer, 301 model, koji će sa lakoćom odneti titulu najvećeg na svetu kada se iduće godine nađe u prodaji. Kreiran od super laganog karbona i titanijuma, ovaj modularni TV će meriti gigantskih 301 inča dijagonalno.

Ipak, ovaj TV nije samo veliki, već obećava da će emitovati kristalno čistu sliku bez obzira na vremenske uslove, zahvaljujući svojim neverovatnim i ekstremno impresivnim specifikacijama. Sa osvetljenošću od 4.500 nita, kontrastom od 4:500:1 i 48-bitnom dubinom boje, moći ćete da vidite šta se tačno dešava na ekranu čak i na direktnoj sunčevoj svetlosti. Skoro četiri miliona LED diode obrađuje podatke o slici do 100.000 po sekundi, dozvoljavajući ovom TVu prikaz 281 triliona boja. TV takođe ima HDR tehnologiju, podršku za 4K video i dolazi sa zvučnim sistemom od šest širokopojasnih zvučnika i tri subvufera, sa izlaznom snagom od 2.700 vati.

Koliko god da su te specifikacije lepe, najprimamljiviji detalj ovog televizora jeste njegova kompaktnost onda kada nije u upotrebi. Jedinica se za samo dvadeset pet sekundi pojavljuje iz svog skladišnog prostora pritiskom na jedno dugme i širi se do svojih punih dimenzija, da bi se potom za dodatnih četrdeset sekundi otvorili i LED paneli, a potom i zaključali u mestu, kako bi formirali besprekorni ekran. Još jednim pritiskom na dugme, TV se savija i pakuje u svoje kućište.

Inače, 301 model nije prvi C Seed gigantski televizor za eksterijer, jer ova kompanija već sada prodaje modele sa dijagonalama od 201 i 144 inča. Ipak, ovaj najnoviji model će koštati oko 1.5 miliona dolara i već sada se može poručiti.

 

Luxury Experience