Najlepši bežični zvučnik sveta - Aurora

Dizajn Aurora modela inspirisan je radom japanskih arhitekti, Šigeru Bana i Tadao Anda…

Koja je vrednost besprekornog zvuka? To je pitanje koje audiofili često sebi postavljaju, decenijama unazad. Naravno, to pitanje daleko lakše dobija odgovor kada vaš sistem zvučnika ima estetiku koja je vredna muzeja.

Britanska audio kompanija iFi, izjavila je da njihov najnoviji all-in-one zvučni sistem, Aurora, zvuči dobro, koliko dobro i izgleda. Iako nam to deluje kao najobičniji kliše, u ovom slučaju takva izjava ima osnova, jer je zvučnik kreiran od bambusa i aluminijuma vizuelno najprivlačniji komad audio tehnologije koji smo imali prilike da vidimo ove godine.

Dizajniran od strane Džulijena Hazize iz kompanije iFi, inspirisan radovima japanskih arhitekti Šigeru Bana i Tadao Anda, Aurora zvučnik obložen je bambusom, dok unutra sadrži piramidalnu formu od aluminijuma. Drvo na prednjoj strani zvučnika podeljeno je digitalnim displejem i kontrolnim panelom, dok zadnji deo ima isečenu sekciju u kojoj postoji ulaz za apsolutno sve komponente, bilo da su one digitalne ili analogne.

Ipak, kao što je obećano, Aurora zvučnik može vam ponuditi mnogo više od svog izgleda. Najpoznatiji po svojim vrhunskim konverterima, iFi kompanija kreirala je zvučni sistem zbog kog ćete pomisliti da se nalazite u koncertnoj sali. Bez obzira na izvor sa kog reprodukujete muziku, ugrađeno pojačalo ovog sistema pružiće vam uživanje u zvuku visokog kvaliteta zahvaljujući zvučnicima od 4.7 inča, dva tvitera i pasivnom basu koji se nalazi ispod jedinica. Zvučnik je takođe opremljen “automatic room tailoring” tehnologijom, koja koristi senzore kako bi izmerila prostor u kom se zvučnik nalazi i emitovala najbolji mogući zvuk.

Ukoliko želite da Aurora zvučnik bude vaš, budite spremni da platite poštenu sumu. Prema navodima, ovaj zvučnik će vas koštati 1.400 dolara, što za mnoge audiofile neće biti nikakav problem.