Motorola predstavlja inovativni koncept savitljivog pametnog telefona

Više slika

Više slika

Kompanija Motorola predstavila je koncept svog novog pametnog telefona koji duplira svoju funkciju kao pametni sat tokom Lenovo Tech World 2023 događaja...

Proizvođač pametnih telefona koji se nalazi pod okriljem kompanije Lenovo od 2014. godine, nikada nije bio sklon eksperimentisanju sa inovativnim idejama koje remete njegovu rutinu, ali je upravo to učinio predstavljanjem poslednjeg konceptualnog prototipa.

Novi koncept poseduje tehnologiju adaptivnog displeja koji pomaže novom pametnom uređaju da se transformiše kako bi se uklopio u nekoliko upotrebnih svrha, kao što su funkcija telefona, postolja ili pametne narukvice. Ovaj uređaj potvrđuje da i dalje postoji dosta prostora za sveže pristupe i inovaciju u polju industrije pametnih telefona, koja je u poslednje vreme počela da stagnira.

Nazvan koncept adaptivnog displeja, novi model kompanije Motorola opremlje je pOLED tehnologijom, koja se zasniva u suštini na OLED displeju sa plastičnim ojačanjima koji mu pružaju mogućnosti savijanja. FHD displej od 6,9 inča može biti u potpunosti ravan u uspravnom modu, funkcionišući kao standardni pametni telefon.

U ovoj opciji, uređaj nudi puno Android iskustvo, kao i svaki drugi model na tržištu, sa donjim delom koji mu pruža opciju postavljanja u uspravan položaj, kako bi stajao vertikalno i samostalno na radnom stolu. Pametni telefon sa ekranom koji je moguće urolati može se transformisati u kompaktnu formu android sistema, funkcionišući na svojoj sekciji displeja od 4,6 inča.

Međutim, najinteresantniji mod ovog fleksibilnog prototipa jeste onaj u kome se pretvara u narukvicu, odnosno iz pametnog telefona u formu pametnog i prilično glomaznog sata, kompletno se uvijajući oko korisnikovog ručnog zgloba. Kako bi obezbedila maksimalnu udobnost tokom upotrebe u formi pametne narukvice, pozadina ovog pametnog telefona obložena je narandžastom tkaninom.  

Iako Motorola nije odala previše drugih specifikacija svog koncepta fleksibilnog pametnog telefona, iz kompanije tvrde da je ovaj uređaj ispunjen brojnim funkcijama pokretanim veštačkom inteligencijom radi izvršavanja zadataka kao što su kreiranje generativnih tapeta, automatsko zamagljivanje osetljivih informacija i inovativno skeniranje dokumenata.

„Ova posebna tehnologija cilja ka popravljanju kvaliteta finalne fotografije umanjujući senke i nabore kako bi se osiguralo da dokumenti ili fotografije deluju što čistije i živopisnije da je moguće“, stoji u zvaničnom postu kompanije Motorola. Sa druge strane, uprkos tome što ovaj koncept deluje prilično osvežavajuće i interesantno, nikako ne možemo da očekujemo njegovu proizvodnu verziju u neko skorije vreme.

N.Đ.

Luxury Experience