Metavertu je prvi Web3 mobilni telefon na svetu

Proizvođač luksuznih mobilnih telefona Vertu predstavio je svoj najnoviji uređaj samo za one sa dubokim džepom - Metavertu, prvi Web3 telefon.

Novi uređaj, privlačnog imena Metavertu, kompanija reklamira kao „prvi Web3 telefon na svetu“ i nudi nivoe funkcionalnosti koji su u suprotnosti sa njegovom relativno malom veličinom.

Pametni telefon pokreće novi Qualcomm Snapdragon 8Gen1 procesor, a lako se prebacuje između Web2 (standardni Android OS) u Web3 režim, gde može da pokreće sopstveni blockchain i generiše NFT pritiskom na dugme. Pored toga, ima ugrađeni čip za privatnost koji štiti vaš digitalni novčanik i imovinu od krađe i takođe podržava šifrovanu razmenu trenutnih poruka i decentralizovane aplikacije za dalju privatnost.

„Želimo da ponovo osmislimo pametni telefon da bismo pojednostavili Web3“, rekao je generalni direktor Vertu kompanije, Geri Čen na predstavljanju u Londonu. „Imamo namenski NFT investicioni tim koji pomaže našim korisnicima da bolje i brže razumeju NFT."

Tajming novog izdanja ne može biti bolji jer globalno tržište nastavlja da prelazi na Web3. Veliki broj brendova sada prihvata kriptovalute kao oblik plaćanja, dok drugi predstavljaju kolekcije u Metaverzumu ili lansiraju proizvode sa pratećim NFT-ovima.

Međutim, Web3 mogućnosti nisu jedina snaga Metavertua. Ekran od 6,7 inča na telefonu je napravljen od Vertu safirnog kristala i nudi brilijantnu rezoluciju od 1080p. Pored toga, sistem trostrukih kamera ima objektiv od 35 mm i može da snima fotografije od 64 megapiksela. Telefon ima sistem odvođenja toplote na devet nivoa kako bi se osiguralo da uvek ostane hladan i da se može potpuno napuniti za samo 20 minuta.

Još jedna neverovatna karakteristika Metavertua je količina prostora koju nudi. Osnovni model ima 512 GB interne memorije i 12 GB RAM memorije, dok Pro nudi 18 GB RAM memorije i 1 TB interne memorije.

Što se tiče stila, oba modela su dostupna u nizu različitih boja i završnih obrada. Osnovni model od crnih karbonskih vlakana koštaće vas 3.641 evra, dok će vam vrhunski Pro opšiven kožom aligatora, 18-karatnim zlatom i dijamantima koštati 41.977 evra.

Svi Metavertu modeli su sada dostupni na sajtu brenda Vertu.

Luxury Experience