LG predstavlja televizor od 321 inča sa cenom od 1.7 miliona dolara

Sećate li se neverovatnog Samsung modularnog displeja, nazvanog The Wall, koji se može naručiti sa maksimalnom dijagonalom od 292 inča, dok emituje rezoluciju 8K?

Pa, najsnažniji konkurent slavnog brenda odgovorio im je svojim ekstremnim displejem kućnog bioskopa, pored kog će čak i The Wall izgledati sićušno. U pitanju je LG Direct-View LED Extreme Home Cinema, prva linija korejskog giganta u ovom segmentu. Tehnološki gledano, novi LG DVLED displej sličan je Samsungovom The Wall i Sonyjevom Crystal LED. Dok normalni LED televizori koriste LED displeje koji su pozadinski osvetljeni LED diodama, LG DVLED TV sastoji se od miliona diode koje rezultiraju boljom jasnoćom slike i odnosom kontrasta.

LG Direct-View LED Extreme Home Cinema se može poručiti u različitim konfiguracijama, krećući se od 81 do neverovatnih 325 inča dijagonalno. I dok su ove dimenzije idealne za one koji žele da kreiraju displeje u standardnom 16:9 odnosu, klijenti se mogu odlučiti i za ultra-stretched verzije sa odnosom 32:9. Ultra-stretched verzije mogu emitovati sadržaj višestrukih video izvora bez uticaja na individualne razmere. U zavisnosti od dimenzija i konfiguracije, LD DVLED displeji se prave od 2 miliona i 33 miliona individualnih dioda i nudi rezolucije koje idu od 2K do 8K Ultra HD.

“Ovo je zaista veličanstvena kreacija u svetu kućnih displej tehnologija, koja nudi ručno-konstruisani kvalitet i performanse koji se dopadaju onima koji žive luksuznim životom i koji žele nešto što nije samo imersivno, već zaista ekskluzivno”, objašnjava Den Smit, potpredsednik odseka DVLED displeja u LG Electronics USA. “LG DVLED Extreme Home Cinema Display tehnologija ima vek trajanja od 100.000 sati pre nego što dostigne polovinu svog života, što znači da može emitovati veličanstvene vizuale duže od 10 godina”.

Iako LG nije objavio cenu ovog noviteta zvanično, prema pisanjima CNET, maksimalna verzija od 325 inča košta 1.7 miliona dolara, a u cenu je uključena instalacija. Displeji takođe dolaze u specijalnim kutijama koje ih štite od oštećenja, uz paket održavanja koji će se pobrinuti za njihov optimalan rad.