LG predstavlja prvi savitljivi televizor na svetu

LG Electronics, gigant u svetu kućne tehnike, već duže vreme najavljuje svoj savitljivi OLED displej i sada konačno imamo neke dobre vesti na ovu temu…

Korejska kompanija upravo je predstavila svoj novi LG OLED Flex LX3 model, koji se smatra prvim savitljivim OLED ekranom od 42 inča na čitavom svetu. Ono što ga čini interesantnim, jeste činjenica da je ekran ovog modela prilagodiv i da može biti transformisan iz zaobljenog u flat displej, kada i kako to korisnik želi.

Ova funkcionalnost čini LX3 OLED TV idealnom opcijom za sve ljubitelje gejminga, kao i za sve one koji uživaju u televizijskim emitovanjima uživo i striming sadržajima. Kako bi poboljšali gejmersko iskustvo ovog televizora, ljudi iz kompanije LG su mu dali podršku za Dolby Vision pri rezoluciji od 4k, uz frekvenciju osveženja od 120 Hz. Kada se radi o povezivanju, uz njega dolazi najnovija HDMI 2.1 opcija, dok takođe nudi varijabilnu stopu osveženja (VRR) i automatski mod niske latencije (ALLM) zarad ultimativnog gejming iskustva.

Televizor je kompatibilan sa G-SYNC opcijom i AMD FreeSync Premium, dok takođe dolazi sa mogućnošću prilagođavanja veličine slike koja korisnicima dozvoljava da prilagode sliku koja se prikazuje na ekranu. Gejmeri mogu smanjiti veličinu displeja od 42 inča na 32 ili 27, u zavisnosti od tipa igre koji žele da igraju. Drugi važni elementi koje LX3 OLED TV uključuje su infinite kontrast, duboka crna boja, visoko precizne boje, odziv od 0.1 milisekunde i nizak lag inputa.

LX3 OLED TV pokreće Alpha 9 Gen 5 inteligentni procesor, u kombinaciji sa jedinstvenim algoritmima slike, kako bi pružio besprekorno iskustvo svim svojim korisnicima. Pored toga, on dolazi sa novom Game aplikacijom koja podržava specijalne skrinsejvere, poseduje prečice za popularne aplikacije kao što su Twitch i YouTube i pruža listu povezanih eksternih uređaja. Dva prednja zvučnika od 40W su integrisana u tv i dolaze sa podrškom za Dolby Atmos, kako bi podigli iskustvo gejminga, ali i gledanja sadržaja na sasvim novi nivo.

Još jedna veoma interesantna osobina ovog televizora jeste Multi-View mod, koji dozvoljava gejmerima da gledaju sadržaj dva različita izvora, simultano. To znači da oni istovremeno mogu igrati igricu na svojoj konzoli sa jedne strane i gledati YouTube video sa druge.

Za sada, LG Electronics nije podelio bilo kakve detalje o dostupnosti ili ceni novog LG OLED Flex TV, ali znamo zasigurno da će biti deo njihove izložbe na IFA 2022 sajmu koji se održava u Berlinu.

Luxury Experience