LG PREDSTAVIO OPTIMUS VU: SMART TELEFON

Kombinacija IPS ekrana sa naprednom LTE tehnologijom...

„Sa modelom Optimus Vu: korisnici mogu maksimalno iskoristiti mogućnosti jednog smart telefona”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Karakteristike ovog modela, poput 4:3 prikaza slike, ekrana dijagonale 5 inčа i izuzetno brze LTE tehnologije, dokaz su šta sve možemo da postignemo kada kombinujemo naše najnaprednije tehnologije sa potrebama potrošača.”

Ekran dijagonale 5 inča i 4:3 razmera slike čine prikaz dokumenata znatno boljim, a surfovanje internetom i upotrebu multimedijalnih sadržaju lakšom i zabavnijom. Pored toga, IPS ekran prikazuje prirodne i žive boje i omogućuje savršeni prikaz čak i kada su sunčevi zraci upereni direktno u ekran.

Sa samo 8,5 mm debljine, Optimus Vu: predstavlja najtanji telefon među svim modelima na tržištu koji koriste LTE tehnologiju. I pored velike baterije kapaciteta 2,080mAh, novi član Optimus porodice poseduje LG Floating Mass tehnologiju koja optički smanjuje debljinu telefona.

Ovaj uređaj, koji podržava i HDMI (High Definition Multimedia Interface) i DLNA (Digital Living Network Alliance) tehnologije, poseduje internu memoriju od 32GB, kao i kameru od 8 megapiksela. Optimus Vu: će biti inicijalno lansiran sa Android 2.3 Gingerbread operativnim sistemom, dok će u narednom periodu biti dostupna i verzija Android 4.0 Ice Cream Sandwich operativnog sistema za ovaj model.

Optimus Vu: će biti u prodaju u Južnoj Koreji od marta, a sve dodatne informacije o ovom uređaju će biti dostupne na štandu kompanije LG Electronics na Svetskom kongresu mobilne telefonije, koji se održava u Barseloni od 27. februara do 1. marta.