LG lansira novi asortiman vrhunskih 8K televizora

LG Electronics proširuje svoju postojeću 8K TV postavku tokom CES 2020 događaja…

Slavni brend dodaje šest novih modela sa dimenzijama 65 i 76 inča svom asortimanu. Na ovaj način, 2020 postavka uključuje OLED 8K TV sa 88 i 77 inča (modele 88/77 OLED ZX) i LG NanoCell TV modele (75/65 Nano99, 75/65 Nano97, 75/65 Nano95). Svi ovi LG 8K TV modeli bazirani sun a CTA 8K definiciji, za razliku od modela koje predstavlja njihov glavni konkurent, koji koriste 8K Association definiciju. Pored toga, novi 8K TV modeli opremljeni su HDMI i USB digitalnim ulazima, a mogu podržati kodeke kao što su HEVC, VP9 i AV1.

Nove LG 8K TV modele pokreće novi Alpha 9 Gen 3 procesor, koji koristi tehnologije dubokog učenja, kako bi optimizovao kvalitet slike i zvuka. Tu je takođe i AI bazirana 8K opcija skaliranja, koja koristi Quad Step Noise Reduction i Sharpness Enhanccer, kako bi sadržaj niže rezolucije približio 8K varijanti.

Procesor takođe može prilagoditi audio sadržaj 5.1 surround sound zvuku, a poseduje i sposobnost prepoznavanja lica i teksta na ekranu, kako bi u skladu sa tim prilagodio kvalitet slike. Štaviše, Auto Genre Selection opcija prepoznaje tipove sadržaja koji se gledaju, pa automatski prilagođava podešavanja slike za poboljšano iskustvo gledanja. Kvalitet zvuka je takođe poboljšan uz LG AI Sound Pro.

Na kraju, nove LG 8K TV modele pokreće ThinQ AI tehnologija, koja korisnicima daje mogućnost nadgledanja i kontrole kompatibilnih IoT uređaja, direktno iz kontrolne table televizora i putem glasovnih komandi. Takođe, oni podržavaju Google Assistant i Amazon Alexa opcije, zajedno sa Apple AirPlay 2 i HomeKit, zahvaljujući LG pametnoj TV platformi webOS. LG takođe planira da doda Far-Field glasovnu kompatibilnost u budućnosti.

Prema svemu sudeći, nova LG 2020 8K TV postavka će biti prava konkurencija najnovijoj Samsung 8K QLED TV modelima. Za sada, još uvek nemamo informacije po pitanju cene i dostupnosti, ali verujemo da pristupačni u svakom slučaju neće biti.

 

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Trend