LG lansira high-tech masku protiv korona virusa

PuriCare Wearable Air Purifier sadrži dva ugradna ventilatora, koji pored funkcije filtriranja vazduha, imaju funkciju čišćenja…

U mesecima tokom kojih je započela pandemija korona virusa, čitav novi asortiman zaštitnih maski za lice predstavljen je potrošačima. Neke od njih su stilske, jedna može prevoditi reči koje izgovarate na drugi jezik, ali svaka za cilj ima ograničavanje širenja Covid-19 virusa. Sada, LG nudi masku koja vam obećava dodatnu zaštitu – ona sadrži specijalni filter, dok takođe pročišćava vazduh koji udišete.

Predstavljena prošlog četvrtka, ova maska je lagana, a opremljena je sa dva H13 HEPA filtera koji će vas zaštititi od vazdušnih patogena. Pored toga, ovo nije samo konceptualni prototip, jer kompanija namera da počne da je prodaje pre kraja ove godine.

PuriCare Wearable Air Purifier dizajnirana je kako bi odgovorila na dva najveća problema koji su se pojavili tokom pandemije – nepogodnost maski iz kućne radinosti i nedostatak medicinskih maski koje su za jednokratnu upotrebu. Kako bi pokušali da odgovore na ove probleme, kompanija je lansirala uređaj koji sadrži par filtera, zajedno sa dva ventilatora. Ventilatori su kontrolisani “respiratornim senzorom”, koji meri brzinu i volumen vašeg disanja, te na taj način prilagođava njihovu brzinu.

Hi-tech maska je dizajnirana za dugotrajnu, svakodnevnu upotrebu. Kako kažu iz kompanije LG, maska može raditi osam sati na low power mode režimu, zahvaljujući dopunjivoj bateriji od 820 mAh. Ne morate brinuti o čišćenju ove maske takođe, jer ona dolazi sa futrolom koja je opremljena ultraljubičastim LED svetlima koja je čiste, dok se istovremeno puni.

“PuriCare Wearable Air Purifier je uzbudljivi dodatak našem asortimanu proizvoda, a osmišljen je tako da ponudi značajne zdravstvene i higijenske benefite. U vreme kada naši potrošači žele da učine svoj život bezbednijim i pogodnijim, važno je ponuditi im kvalitetna rešenja, poput ovog”, izjavio je Dan Song, predsednik divizije kućnih aparata LG brenda.

Prema navodima, cena nove maske će biti predstavljena idućeg meseca, dok će se na tržištu naći pre kraja ove godine.