LG je upravo predstavio masivni 272-inčni Micro LED ekran po ceni od 1,5 miliona dolara

LG je predstavio masivni Micro LED ekran od 272 inča za koji tvrdi da pruža zadivljujući kvalitet slike sa neverovatnom živošću i dubinom.

Kako kategorija Micro LED ekrana postaje sve konkurentnija iz dana u dan, čini se da LG pojačava svoje napore kako bi postao ozbiljan konkurent kompanijama Samsung i Sony.

Južnokorejski elektronski gigant nedavno je predstavio džinovski Magnit 8K Micro LED TV od 272 inča na sajmu Integrated Systems Europe (ISE) 2023 u Barseloni, pokazujući svoja „najsavremenija rešenja za digitalno oglašavanje“.

Usvajajući temu „Life, Be Bloomed“ za ovogodišnji ISE, LG je stigao na izložbu sa punim „arsenalom“, pokazujući čitav niz displeja – uključujući Micro LED displeje, OLED informacijske displeje i LED ekrane. Međutim, ogroman Magnit ekran je definitivno bio vrhunac, zahvaljujući svojoj veličini i neverovatnom kvalitetu slike.

LG je pre tri godine na istom sajmu elektronike predstavio svoj prvi modularni Micro LED panel pod nazivom Magnit. Međutim, čini se da kompanija sada pokušava da pomeri granice mogućeg, što je rezultiralo stvaranjem ovog impresivnog novog mikro LED ekrana od 272 inča.

MicroLED tehnologija koristi LED diode nanometarske veličine za uklanjanje pozadinskog osvetljenja i filtera u boji koji se koriste u konvencionalnim ekranima, nudeći na taj način reprodukciju boja i osvetljenost bez premca.

Kao i kod drugih Micro LED displeja, najnoviji Magnit se takođe sastoji od nekoliko manjih Micro LED nizova, koji nude 8K rezoluciju (7.680 x 4.320 piksela) i sliku sa zadivljujućom jasnoćom čak i kada su detalji u pitanju.

Nažalost, džinovski televizor neće doći na tržište kao ostatak Magnit displeja. Umesto toga, Micro LED panel je deo naprednih rešenja za reklame brenda kreiranih za komercijalnu upotrebu.

LG tvrdi da sama veličina i odličan kvalitet slike displeji čine idealnim za prikazivanje multimedijalne umetnosti u javnim prostorima, kontrolnim sobama zgrada, konferencijskim sobama i korporativnim lobijima i hotelima.

Kompanija se takođe fokusirala na to da Magnit displeji budu izdržljivi sa dugim životnim vekom. LG je koristio više slojeva filma za oblaganje kako bi ograničio štetu od kapljica vode, prašine, statičkog elektriciteta ili fizičkih efekata koji nastaju iz javnih objekata.

Još uvek nema zvaničnih podataka o ceni, ali se očekuje da će koštati blizu 1,5 miliona dolara.

Luxury Experience