LG Electronics predstavlja prvi bežični transparentni OLED TV na svetu

LG prvi transparentni televizor oslobađa korisnike od preovlađujućih crnih ekrana koji ometaju harmoniju kućnog uređenja.

U okviru CES 2024, LG Electronics je u Las Vegasu predstavio svetu svoj prvi transparentni i bežični televizor: LG SIGNATURE OLED T, pravo tehnološko čudo koje korisnicima daje neviđenu slobodu da pažljivo organizuju svoj lični prostor.

Jedinstveni LG OLED T sa sobom donosi beskrajne nove mogućnosti: umesto da se montira na zid, može se postaviti u sredinu prostorije kako bi postao dekorativna pregrada ili može biti postavljen ispred prozora bez blokiranja pogleda. 

Uključeni Zero Connect Box koristi LG najsavremeniju tehnologiju bežičnog striminga za slanje 4K slike i zvuka na OLED T, takođe omogućavajući korisniku da postavi TV bilo gde, bez obzira na to gde se nalaze utičnice napajanja u prostoriji. Isto tako, prvi prozirni televizor kompanije LG omogućava vlasnicima da otkriju nove načine zabave i upotrebe kroz njegovo dvostruko iskustvo gledanja: transparentno i neprozirno.

OLED T postaje prozirno digitalno platno za prikazivanje umetničkih dela, video zapisa ili fotografija sa funkcijom Always-On-Display (AOD). Čini se da sadržaj prikazan na providnom ekranu lebdi u vazduhu, ali se istovremeno stapa sa okolnim prostorom da bi stvorio atmosferski i privlačan vizuelni efekat.

Druga opcija je T-Bar funkcija koja nudi korisnu informativnu tablu koja se proteže duž donjeg dela ekrana. T-bar prikazuje obaveštenja o novostima, vremenske prognoze ili naslove pesama koje se puštaju, dok ostatak ekrana predstavlja jasan, nesmetan pogled na prostor iza njega.

Da biste videli savršenu OLED sliku, potrebno je samo da kliknete na dugme da biste povećali kontrast ekrana. Na ovaj način, korisnici mogu odmah da se prebace kako bi u potpunosti iskoristili poboljšani kvalitet slike LG OLED televizora preko novog AI a (Alpha) 11 procesora sa četiri puta većim performansama veštačke inteligencije.

„Neverovatan podvig inovacije vođene potrošačima, LG SIGNATURE OLED T nudi potpuno nova iskustva sa ekranom uz kvalitet slike i performanse naše nagrađivane OLED tehnologije“, rekao je predsednik kompanije LG Home Entertainment. „LG transparentni OLED daje kupcima veću slobodu da biraju svoje životne prostore, potpuno redefinišući ono što je moguće ukazujući na put ka uzbudljivoj budućnosti televizijske industrije.“

Luxury Experience