Leitz Phone 2: Leica pametni telefon sa kamerom bez premca

U svetu društvenih mreža, gde se najbolji pametni telefon često određuje kamerom uređaja, upravo je proglašen novi lider.

Leica je nedavno predstavila svoj drugi mobilni telefon, Leitz Phone 2, koji ima senzor tipa 1 i pravi fotografije vrhunskog kvaliteta.

Nakon uspeha pametnog telefona vodećeg proizvođača kamera, Leitz Phone 2 je osvežen zahvaljujući najnovijem Snapdragon 8 procesoru, utirući put za neverovatno brze performanse i optimizovanu fleksibilnost prilikom pravljenja fotografija.

Pored toga, ima 6,6-inčni OLED kristalni ekran napravljen od prilagodljivog Gorilla stakla, jer se svaki piksel automatski menja na osnovu prikazane slike, uspevajući da sa apsolutnom vernošću reprodukuje boje koje vidite u tom trenutku.

Međutim, sve ovo ne bi bilo moguće bez Type 1 CMOS  senzora rezolucije 47,2 megapiksela koji čak može da snima fotografije visoke rezolucije u uslovima slabog osvetljenja. Prema Leica brendu, ova posebna tehnologija kamere je „nenadmašna u industriji pametnih telefona“, i to verovatno nije iznenađenje s obzirom na stalni duh inovacije brenda.

Za zaštitu, telefon je opremljen magnetnim poklopcem za objektiv Leica kako bi svaki deo senzora najvišeg kvaliteta ostao netaknut. Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, telefon ima Red Dot obradu, funkciju koja će sigurno naterati korisnike iPhone telefona da se zapitaju „šta Apple radi?“.

Iako specifikacije trajanja baterije još nisu dostupne, vredi napomenuti da je originalni model nudio mogućnosti brzog punjenja i istu bateriju od 5.000 mAh koja se nalazi u Leitz Phone 2.

Više o novom Leica pametnom telefonu možete pogledati na sajtu brenda.

Luxury Experience