Leica u saradnji sa Silom predstavlja novu Q2 „Dawn“ kameru

„Fotografija je pričanje priče u jednoj rečenici.“ - Sil

Leica je najavila svoju najnoviju kameru specijalnog izdanja, Leica Q2 „Dawn“ dizajniranu u saradnji sa britanskim kantautorom, Silom.

Ograničen na samo 500 komada širom sveta, set uključuje Leica Q2 kameru obloženu luksuznom japanskom tkaninom, sa specijalnom trakom za nošenje u vidu užeta i ekskluzivnom maramom.

Sa tehničkim specifikacijama identičnim proizvodnoj verziji Q2, kamera ima nekoliko jedinstvenih kozmetičkih razlika kao što su crni Leica „tačkasti“ logo na prednjoj strani, presvlaka od egzotične japanske kimono tkanine, zajedno sa odštampanim brojem izdanja i potpisom Sila.

Umesto kože, kamera je prekrivena „izuzetnom japanskom tkaninom“ koja je kreirana u saradnji sa japanskim brendom Hosoo. Brend je napravio tkaninu od crnog konca (93% poliestera) i japanskog papira zlatne boje (7% washi). Papir japanskog brenda Hosoo inspirisan je sunčevim zracima koji se probijaju kroz lišće krošnje, stvarajući međusobnu igru svetlosti i senke. Zbog dezena na tkanini, ne postoje dve iste kamere, što svaku od 500 kamera čini zaista jedinstvenom i posebnom.

Kompletno crni Leica kaiš za nošenje kamere ima standardne crne kožne štitnike na krajevima u obliku privezaka za ključeve, kao i dodatni kožni deo, koji sadrži reči Silove pesme koje su odštampane zlatnim slovima. Citat „postala si svetlo na mojoj tamnoj strani“ je preuzet iz njegove hit pesme „Kiss from a Rose“.

U kompletu je i limitirano izdanje crne marame koju je dizajnirala multimedijalna vizuelna umetnica iz Minhena, Anina Rešajzen, koja je napravljena u saradnji sa njujorškim modnim brendom Rag & Bone u Italiji.

Kamera je predstavljena na Silovoj izložbi fotografija koja je otvorena u Leica galeriji u Los Anđelesu od 21. septembra do 31. oktobra 2022. Ograničena je na 500 komada i dostupna je za kupovinu po ceni od 5.995 dolara u Leica prodavnicama i na sajtu kompanije.

Luxury Experience