Leica predstavlja prvi 4K projektor ultrakratkog dometa

Od rasprostranjenosti 4K ekrana do dominacije Netflixa i onlajn televizije, opšti način na koji konzumiramo medije dobio je novi zaokret tokom pandemije koronavirusa koja nas je mesecima držala na kauču.

Novi trend je prelazak industrije na projektore ultra kratkog dometa (UST), koji su obično manji, koriste manje energije od televizora i manje zamaraju vaše oči nego gledanje direktno u konvencionalni TV ekran.

Iako su projektori u upotrebi još od pre početka same televizije, poslednjih godina su napravili veliki napredak, kako od razvoja tehnologije kratkog dometa, tako i od upotrebe 4K, pa čak i 8K rezolucije.

Poznata po svojim kultnim kamerama, Leica kompanija nikada nije bila strana inovacijama tokom svoje 153-godišnje istorije. Sada, nemački brend predstavlja svoj prvi 4K laserski projektor pod nazivom "Cine 1".

Smešten u aluminijumski okvir, Cine 1 je projektor "ultra throw", što znači da je namenjen da zameni vaš stvarni TV.

Leica ima dve verzije Cine 1 dizajnirane za 80-inčne i 100-inčne displeje, pri čemu je prvi postavljen oko 15 cm od zida, a drugi oko 30 cm. Leica preporučuje da ih postavite na tačno te pozicije i koristite predložene veličine prikaza/displeja, ​​jer je optika za to dizajnirana. U tu svrhu takođe prodaje displeje koji odbijaju ambijentalno svetlo (ALR) od 80 i 100 inča. Oni daju 2100 odnosno 2500 lumena za modele od 80 i 100 inča.

Kada je reč o audio strani, projektor nudi ugrađene Dolby Atmos zvučnike za surround zvuk. Dolazi sa TV tjunerom za linearnu TV i HiSense VIDAA OS-om kao smart TV platformom. Takođe možete da instalirate eksternu memoriju, Blu-ray plejere ili konzole preko HDMI i USB ulaza.

Leica Cine 1 će biti u prodaji u drugoj polovini 2023. godine.

 

Luxury Experience