Laptop sa sedam ekrana i cenom od 20.000 dolara

Da li ste ikada pomislili da je ekran vašeg laptopa previše mali za obavljanje više zadataka istovremeno?

Pa, jedna startup kompanija po imenu Expanscape definitivno jeste i svoje postojanje je posvetila kreiranju neverovatnih laptop postavki koje smo ikada imali priliku da vidimo. Jedan od njihovih najnovijih projekata je laptop koji poseduje čak sedam displeja koji se izvače iz glavnog ekrana, a sasvim sigurno će vas podsetiti na Transformerse.

Nazvan Aurora A7 Prototype, ovaj model sa sedam ekrana poseduje baznu konfiguraciju čija cena iznosi 20.692 dolara. Po toj ceni, dobijate laptop koji pokreće AMD Ryzen 5950X procesor, uparen sa Nvidia RTX 3070 (8 GB) GPU. Hiper-funkcionalni prenosivi kompjuter težak je 12 kilograma, što će vas možda pre odgovoriti od kupovine, nego njegova cena.

Ipak, kao što njegovo ime govori, za sada je u pitanju samo prototip, ali smo sigurni da bi ga kompanija rado proizvela za vas ukoliko pokažete pravo interesovanje i stavite dovoljnu količinu novca na sto.

Ipak, ako mislite da je sedam displeja mnogo više nego što je vama potrebno, proizvođač ima i manju, pristupačniju verziju nazvanu Aurora A5 u svojoj ponudi. Za nešto više od 6.000 dolara, dobijate četiri 4K panela od 15.6 inča, AMD Ryzen 7 4800U CPU, zajedno sa 64 GB DDR4 memorije, PCIe/NVMe SSD od 2 TB i SATA SSD od 2 TB.

Ono što je posebno interesantno je činjenica da je Razer predstavio sličan koncept tokom CES sajma 2017.godine. Nazvan Project Valerie, opaki koncept baziran je na Blade pro modelu i nudio je tri 4K displeja od 17 inča. Ipak, prototip je ukraden tokom sajma, a kompanija nije dalje eksperimentisala sa izvođenjem ove ideje.