Land Rover predstavlja svoj mobilni telefon - Explorer R

Novi Land Rover Defender bio je jedan od naših omiljenih noviteta prošle godine, i možemo već sada priznati da jedva čekamo da isprobamo ponovo rođenu 4x4 verziju…

Ipak, slavni britanski brend sada je predstavio dodatni aksesoar koji je vezan za tematiku novog Defendera, koji možda i nije toliko uzbudljiv. U pitanju je novi Land Rover Explorer R pametni telefon, koji je napravljen tako da vam bude savršeni kompanjon i u najizazovnijim uslovima, baš poput 4x4 verzije kojom je inspirisan. Zapravo, ovo nije prvi Land Rover pametni telefon, već naslednik Explorer modela koji je lansiran pre dve godine.

Kada se radi o stilu, Explorer R nas čudnovato podseća na blindiranu verziju iPhone 4 sa debljom bazom i čistim dizajnom. On, za razliku od iPhone modela poseduje USB TypeC-C port, a ne nešto što je već zastarelo. Što se tiče hardverskih specifikacija, ovaj uređaj nije toliko napredan i sadrži 4 GB rama, 65 ROM, displej od 5.7 inča, Sony dual-pixel zadnju kameru od 12 MP, prednju kameru od 8 MP, i bateriju od 3.100 mAh.

Ipak, iz Land  Rover brenda kažu da će ovaj telefon biti vaš savršeni saputnik u izazovnim ekspedicijama, gde će njegova stilizacija i dugi vek baterije na dnevnom nivou zasijati u pravom svetlu. Telefon ima IP68 i MIL SPEC 810H zaštitu, što znači da je sasvim vodootporan do dubine od 1.5 metara tokom perioda od 35 minuta, otporan je na prašinu i pesak, dok može preživeti pad sa visine od 1.8 metara.

Ukoliko želite pametni telefon koji možete sa sobom poneti na sve svoje off-road avanture, ovaj model definitivno može biti pravi izbor za vas. Njegova cena je 535 dolara.